До новин

Резонансна справа Приватбанку: за Яценка внесли заставу

26 лютого, 2021
Резонансні справи
Резонансна справа Приватбанку: за Яценка внесли заставу

За підозрюваного у привласненні майна колишнього першого заступника голови правління Приватбанку Володимира Яценка внесли заставу.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на речницю ВАКС Олесю Чемерис у коментарі УП.

"За ексзаступника керівника крупного банку, якому напередодні було обрано запобіжний захід - тримання під вартою з альтернативою внесення застави - внесли кошти. Застава внесена у повному обсязі, як це визначено в ухвалі, тобто 52 млн 210 тис грн", - зазначила вона.

Чемерис зазначила, що заставу внесло товариство, але назву його суд не може оприлюднювати.

Нагадаємо, 24 лютого Вищий антикорупційний суд обрав експершому заступнику голови правління Приватбанку Володимиру Яценку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Альтернативою арешту суд визначив заставу у розмірі 52 мільйонів 210 тисяч гривень. Прокурори вимагали для Яценка заставу в 137 мільйонів.

22 лютого в аеропорту "Бориспіль" посадили літак, на якому хотів втекти з країни експерший заступник голови правління Приватбанку Володимир Яценко. Його підозрюють у привласненні майна.

Колишні топменеджери націоналізованого Приватбанку, які живуть в Австрії та Швейцарії, постійно приїжджають в Україну. Зокрема, Яценко мандрує маршрутом Женева-Відень-Україна.

Яценко вилетів з України до Австрії на літаку компанії Коломойського "Роза Вітрів".

На початку 2020 року Госпсуд Києва відкрив провадження за позовами низки екс-топ-менеджерів та екс-акціонерів Приватбанку про визнання недійсними договорів про придбання акцій, які були укладені в грудні 2016 року під час націоналізації банку. Серед позивачів є і Яценко, який володів міноритарним пакетом акцій фінустанови розміром 0,3%.

Коментарі
Додати коментар