До новин

Уряд планує об’єднати збиткові КБ «Південне» і «Південмаш»

11 серпня, 2015
Санація
Уряд планує об’єднати збиткові КБ «Південне» і «Південмаш»

До кінця року в Україні може з'явитися космічний центр «Південний», який планується створити шляхом реорганізації та об'єднання дніпропетровських підприємств «Південмаш» та конструкторського бюро «Південне».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на голову Державного космічного агентства України Олега Уруського.

Він зазначив, що проект реорганізації зараз проходить узгодження в міністерствах і відомствах, до кінця цього місяця його винесуть на розгляд уряду.

«У процесі цієї реорганізації ми плануємо здійснити аудит і КБ «Південне», і самого заводу. Буде проведена інвентаризація всього майна, виділення непрофільних активів і далі формування єдиної компанії, як це є в усьому світі. І далі ми повинні прийти до єдиної компанії - ракетно-космічний центр «Південний», вже з новим цілісно-майновим комплексом, з новим менеджментом», - розповів Уруський.

За словами чиновника, раніше для такої реорганізації не вистачало політичної волі, реформування потрібно було починати ще в середині дев'яностих. На «Південмаші», на думку Уруського, на сьогодні мало що змінилося з 1991 року.

Одним із пріоритетів для підприємства він бачить диверсифікацію ринків збуту і пошук нових партнерів, зокрема стратегічне партнерство з США. Зараз «Південмаш» на 70% залежить від замовлень з Росії.

Наприкінці липня «Південмаш» був частково знеструмлений через борг за електроенергію. На той момент ракетно-космічний гігант України заборгував за електрику сотні мільйонів гривень. Енергопостачальники погрожували заводу початком процедури банкрутства. Працівники «Південмашу» з початку року провели чимало акцій протесту, вимагаючи погашення боргів із зарплати.

«Південний машинобудівний завод» - одне з найбільших підприємств України з виробництва ракетно-космічної техніки. Утворювалося як секретне - для виробництва ракет в радянські часи.

Нагадаємо, 17 березня працівникам «Південного машинобудівного заводу», роботу якого призупинили до 2 березня, почали виплачувати заборгованість по зарплаті.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Південмаш» відновив роботу після піврічного простою.

Коментарі
Додати коментар