До новин

Суд відкрив справу щодо банкрутства ІСД

02 квітня, 2021
Банкрутство підприємств
Суд відкрив справу щодо банкрутства ІСД

30 березня Госпсуд Донецької області відкрив провадження за позовом компанії Indumet S.A. (Люксембург) щодо банкрутства корпорації "Індустріальна спілка Донбасу" (ІСД) – за Indumet S.A. може стояти російська ВЕБ.РФ.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finbalance.

Ініціатор цієї процедури – компанія Indumet S.A. (Люксембург). Раніше акціонер ІСД Сергій Тарута заявляв, що за цією компанією стоїть державна корпорація розвитку ВЕБ.РФ (російський Внєшекономбанк).

"За гроші Внєшекономбанку ця компанія скуповувала борги ІСД і потім вирішила, що "нам український акціонер не потрібен". Ми скупимо все і потім через банкрутство візьмемо під контроль всі активи", – говорив Тарута.

За словами народного депутата, при вході росіян до складу акціонерів ІСД була досягнута попередня домовленість про створення вертикально-інтегрованої гірничо-металургійної компанії. Але цього не сталося, а фінансування корпорації відбувалося за рахунок кредитів українських акціонерів – Тарути і Олега Мкртчана.

Співвласниками ІСД є Сергій Тарута і Олег Мкртчан, а також російські акціонери. У серпні 2019 року Московський міський суд засудив Мкртчана до 9 років позбавлення волі за шахрайство на 1 млрд рублів.

Водночас, ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" також подавало заяву в межах даної справи щодо відкриття процедури банкрутства корпорації "Індустріальна спілка Донбасу".

Нагадуємо, Антимонопольний комітет розпочав розгляд справи щодо викупу холдингом "Ментінвест" Ріната Ахметова активів Дніпровського металургійного комбінату - одного з найбільших підприємств гірничо-металургійного комплексу України.

Люксембурзька компанія Indumet S.A. просить суд відкрити провадження у справі про банкрутство корпорації "Індустріальний Союз Донбасу".

Коментарі
Додати коментар