До новин

Справа Суркісів та Приватбанку: Верховний суд оголосив перерву

08 квітня, 2021
Резонансні справи
Справа Суркісів та Приватбанку: Верховний суд оголосив перерву

Верховний суд оголосив перерву в розгляді справи про забезпечення позову іноземних компаній, пов'язаних із братами Суркісами, до Приватбанку, до 14 квітня.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужба суду.

"У цій справі позивачі просили суд забезпечити позов про зобов'язання відповідача виконувати умови депозитних договорів шляхом зобов'язання АТ КБ "ПриватБанк" належно виконувати умови договорів у частині нарахування та виплати відсотків, а також користування/розпорядження/повернення/виплати грошових коштів, розміщених на рахунках позивачів, та встановлення низки заборон для банку.

Суд першої інстанції, рішення якого залишено без змін апеляційним судом, задовольнив заяву про забезпечення позову. Відповідно до ч. 1 ст. 402 ЦПК України розгляд справи здійснюється в порядку спрощеного позовного провадження.

Колегія суддів КЦС ВС оголосила перерву в розгляді справи до 14 квітня 2021 року. Розгляд касаційної скарги триває", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Приватбанк звернувся до Верховного Суду з клопотанням про надання можливості представникам банку взяти участь у судовому засіданні з розгляду справи про оскарження ухвали щодо забезпечення позову компаній-нерезидентів, пов'язаних із братами Суркісами. Державний банк вимагає відводу судді Верховного Суду Сергія Погрібного у справі про оскарження ухвали про забезпечення позову компаній-нерезидентів, пов’язаних із братами Суркісами.

Верховний Суд 8 вересня відкрив касаційне провадження за скаргою Кабміну та задовольнив клопотання Приватбанку, зупинивши виконання ухвали Печерського районного суду міста Києва від 9 лютого 2017 року до закінчення касаційного провадження у справі.

Апеляційний суд міста Києва ухвалою від 20 квітня 2017 року апеляційну скаргу ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" залишив без задоволення, ухвалу районного суду – без змін.

9 лютого 2017 року Печерський суд задовольнив позов пов'язаних з братами Суркісами компаній у справі про націоналізацію Приватбанку та постановив стягнути з банку 350 млн доларів.

Рішенням НБУ в 2016 році Суркіси були визнані інсайдерами Приватбанку. НБУ вказував, що Ігор Суркіс і Коломойський – акціонери телеканалу "1+1", що свідчить про зв'язок Суркісів з Приватбанком. Проте сім'я Суркісів домагається в українських судах скасування рішення про визнання їх пов'язаними з банком особами.

У Ігоря Суркіса в Приватбанку на рахунку був 151 млн грн, у Поліни Ковалик (дружини Григорія Суркіса) – 514,1 млн грн, у Григорія Суркіса – 163,1 млн грн, Марини Суркіс (дочка Ігоря Суркіса) – 174,5 млн грн, Рахміля Суркіса (батько братів Суркісів) – 44,8 млн грн.

Коментарі
Додати коментар