До новин

Ахметов банкрутить свій завод у Дружківці

09 квітня, 2021
Банкрутство підприємств
Ахметов банкрутить свій завод у Дружківці

6 квітня Госпсуд Донецької області відкрив провадження в справі №905/404/21 про банкрутство ТОВ "Гірничі машини - Дружківський машинобудівний завод", кінцевим бенефіціаром якого є Рінат Ахметов.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Фінбаланс.

Згідно з судовими матеріалами, ініціатор процедури банкрутства – ПрАТ "Криворізький завод гірничого обладнання" (за даними держреєстру, кінцевий бенефіціар цього підприємства – також Ахметов).

Ще 17.12.2019 Госпсуд Донецької області в рамках справи №905/2910/17 визнав банкрутом ПАТ "Дружківський машинобудівний завод" (кінцевий бенефіціар - Ахметов) та відкрив ліквідаційну процедуру.

ПАТ "Дружківський машинобудівний завод" - виробник гірничошахтного обладнання, пов`язаний з Corum Group (раніше холдинг називався "Гірничі машини") – це підрозділ СКМ, що спеціалізується на виробництві та сервісі обладнання в галузі видобутку, переробки і транспортування корисних копалин, а також проектуванні і будівництві шахт та інших інфраструктурних об’єктів.

Ухвалою Госпсуду Донецької області від 01.11.2018 у межах справи про банкрутство ПАТ "Дружківський машинобудівний завод" було затверджено реєстр вимог кредиторів підприємства, в який включені в т.ч. вимоги Пенсійного фонду (16,3 млн грн), Промінвестбанку (84,5 млн грн), ТОВ "Фінансова компанія "Арсенал" (759,9 млн грн), ПрАТ "Єнакієвський металургійний завод" (100 млн грн), ПАТ "Науково-виробнича компанія "Гірничі машини" (112,3 млн грн), ДФС (37 млн грн).

Коментарі
Додати коментар