До новин

Суд за позовом "Нафтогазу" почав банкротить "Дніпропетровськгаз" Фірташа

12 квітня, 2021
Банкрутство підприємств
Суд за позовом "Нафтогазу" почав банкротить "Дніпропетровськгаз" Фірташа

Госпсуд Дніпропетровської області 22 березня прийняв до розгляду заяву “Нафтогазу” про відкриття провадження у справі про визнання банкрутом АТ "Оператор газорозподільної системи "Дніпропетровськгаз".

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finbalance.

"Дніпропетровськгаз" входить у групу РГК (Регіональна газова компанія), пов’язану з Дмитром Фірташем.

Донедавна "Дніпропетровськгаз" у держреєстрі був вказаний як засновник ТОВ "Дніпропетровськгаз збут" (наразі ж як засновники цього ТОВ фігурують кіпрські компанії Porala Ventures Limited, Pasler Enterprises Limited, Nesiba Ventures Limited, Matheron Limited, Krezer Holdings Limited).

За інформацією “Нафтогазу”, на 06.04.2021 борг "Дніпропетровськгаз збуту" перед ним (тобто перед НАКом) становив 2,04 млрд грн.

1 березня Північний апеляційний госпсуд відкрив апеляційне провадження за апеляційною скаргою “Нафтогазу” на рішення Госпсуду м. Києва від 11.01.2021 (у справі №910/9617/20), яким було частково задоволено позов ТОВ “Дніпропетровськгаз Збут” до “Нафтогазу” та вирішено стягнути з відповідача на користь позивача 1 млрд грн.

Згідно з судовими матеріалами, свої позовні вимоги ТОВ “Дніпропетровськгаз Збут” аргументувало невизнанням відповідачем переплати позивача.

За даними "Нафтогазу", загальний борг його контрагентів за газ - близько 90 млрд грн, у т.ч. регіональних газозбутових підприємств - 23,6 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар