До новин

Коломойський у США "відмивав" великі гроші з Приватбанку – ЗМІ

20 квітня, 2021
Резонансні справи
Коломойський у США "відмивав" великі гроші з Приватбанку – ЗМІ

Американське видання з Піттсбурга опублікувало власне розслідування про оборудки українського олігарха Ігоря Коломойського у США.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Pittsburgh Post-Gazette.

Видання пише, що отримало сотні раніше недоступних судових документів і заяв під присягою, а також вивчило федеральні звіти про безпеку на робочому місці і результати екологічних інспекцій. Журналісти-розслідувачі провели інтерв'ю з майже десятком колишніх співробітників, які працювали на об'єктах, що належать Коломойському і його партнерам.

Як випливає з розслідування, у 2008 році Коломойський з партнерами купили сталеливарний завод неопдалік від Детройта за 81 мільйон доларів (завод раніше виготовляв деталі для літаків часів Другої світової війни). Вони також купили за 16,5 мільйона доларів велику мережу стільникового зв'язку в Іллінойсі. Через два роки вони також придбали історичний хмарочос у Клівленді.

За твердженням прокуратури США, велика частка коштів для купівлі нерухомості була вкрадена в результаті складної афери з Приватбанком.

До 2011 року Коломойський і його партнери придбали більше десятка об'єктів нерухомості в Огайо, Західній Вірджинії, Мічигані та у Кентуккі.

До 2015 року у власності Коломойського й партнерів у Сполучених Штатах нараховувалося 13 сталеливарних заводів, 5 офісних хмарочосів, готель, 2 офісних парки та закритий завод Motorola.

У матеріалі зазанчається, що на підприємствах Коломойського сталося кілька нещасних випадків, пов'язаних із недотриманням техніки безпеки. Також були порушені екологічні норми.

З 2016 року частина сталеливарних підприємств оголосили про банкрутство. У Клівленді два з офісних хмарочосів були продані з великими дисконтами.

Наразі лише один зі сталеливарних заводів все ще працює: Felman Production у Західній Вірджинії.

Нагадаємо, ще у 2019 році були оприлюднені дані про істотні активи Коломойського у США, вартість яких може досягати сотень мільйонів доларів.

У 2020 році стало відомо, що Коломойський перебуває під слідством федерального великого журі США за звинуваченням у відмиванні сотень мільйонів доларів у сфері нерухомості. Міністерство юстиції США звинуватило Коломойського в розкраданні мільярдів доларів з Приватбанку, а потім використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в Сполучених Штатах і в усьому світі.

На початку березня березня 2021 року США запровадили санкції проти Коломойського.

Коментарі
Додати коментар