До новин

Розкрадання 72 мільйонів в "Аркаді": завершили досудове розслідування

23 квітня, 2021
Резонансні справи
Розкрадання 72 мільйонів в "Аркаді": завершили досудове розслідування

Київська міська прокуратура завершила досудове розслідування розкрадання активів банку "Аркада". Мова про привласнення 72 мільйонів гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу прокуратури та Офіс генпрокурора.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно ексголови правління АТ АКБ "АРКАДА" та 8 інших осіб за фактом привласнення грошових коштів фондів фінансування будівництва у сумі 72 млн гривень", – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, за даними джерел УП у правоохоронних органах йдеться про Костянтина Паливоду.

За результатами розслідування встановлено, що підозрюваний разом зі спільниками розробив та реалізував схему привласнення коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів "Еврика" та "Патріотика", управителем яких є банк.

Шляхом видачі кредиту та подальших операцій з використанням підконтрольних підозрюваному суб’єктів господарювання з фондів були виведені кошти у сумі 50 млн гривень. За аналогічною схемою під виглядом кредитування товариства під заставу неіснуючого майна із активів банку виведено ще 22 млн гривень.

Відтак, банку "Аркада" було заподіяно майнову шкоду у 72 мільйони гривень. Про підозру у справі повідомлено ексголові правління та 4 службовцям банку, а також 4 керівникам-пособникам підконтрольних товариств.

Після ознайомлення з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт скеровують до суду для розгляду по суті.

Коментарі
Додати коментар