До новин

Суд визнав банкрутом ФК "Металіст"

26 квітня, 2021
Банкрутство підприємств
Суд визнав банкрутом ФК "Металіст"

Госпсуд Харківської області 22 квітня визнав банкрутом ПАТ “Футбольний клуб "Металіст" олігарха Сергія Курченка та відкрив ліквідаційну процедуру.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на Finbalance.

У держреєстрі кінцевим бенефіціаром цієї структури вказаний Сергій Курченко.

17.03.2020 суд затвердив реєстр вимог кредиторів ПАТ “Футбольний клуб "Металіст" (найбільша заборгованість - по зарплаті перед майже сотнею фізосіб).

Як повідомлялося, на днях Харківська міськрада звернулася до Харківської обласної державної адміністрації з пропозицією передати безкоштовно майно ФК "Металіст" з державної власності у власність територіальної громади Харкова. Йдеться про рухоме і нерухоме майно, земельну ділянку і товарні знаки, які були конфісковані у ПАТ Футбольний клуб «Металіст», ТОВ «Металіст Холдинг» і ТОВ «Металіст-Арена».

Також Харківська міськрада звернулася до Кабінету Міністрів із ініціативою-пропозицією про передачу їй повноважень із управління корпоративними правами, конфіскованими у ПАТ "Футбольний клуб "Металіст" і ТОВ "Металіст Холдинг".

У жовтні 2017 року тодішній генпрокурор Юрій Луценко заявляв про спецконфіскацію майнових прав ФК "Металіст" на суму $200 млн.

На початку січня 2020 року приміщення на стадіоні "Металіст" у Харкові і тренувальна база однойменної футбольної команди в селищі Високому, конфісковані у Сергія Курченка, були зареєстровані в Державному реєстрі нерухомого майна. Голова Харківської облдержадміністрації тоді заявляв, що всі ці активи буде передано в управління нового державного підприємства. Згодом він підписав розпорядження про створення державного підприємства "Харків-Арена".

Як зазначено в статуті, "Харків-Арена" - державне унітарне підприємство, яке діє як державне комерційне підприємство. Воно не може бути засновником іншої юридичної особи. Підприємство діє на засадах повної господарської самостійності та самоокупності, несе відповідальність за наслідки своєї господарської діяльності та виконання зобов`язань.

Коментарі
Додати коментар