До новин

Наукова-консультаційна рада при НААКУ отримала керівників

27 квітня, 2021
Події
Наукова-консультаційна рада при НААКУ отримала керівників

Вчора відбулось перше засідання членів Науково-консультативної ради при Національній асоціації арбітражних керуючих України.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

На порядку денному було обрання керівника цього науково-дорадчого органу всієї спільноти арбітражних керуючих.

В ході засідання члени Науково-консультативної ради зробили свій вибір й обрали голову та секретаря Ради.

Головою Ради став народний депутат, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України та співавтор діючого Кодексу з процедур банкрутства Сергій Алєксєєв.

Секретарем Ради – адвокат, радник ЮК L.I.Group та співрозробник діючого Кодексу з процедур банкрутства  Юрій Моісеєв.

«Почав тиждень із великої перемоги - мене обрано Головою Науково-консультативної ради при Національній асоціації арбітражних керуючих України. Дякую Сергію Боярчукову та Ірині Сербін за ідею, Руслану Сидоровичу за спільну законодавчу роботу, яка вивела Україну на новий рівень в питаннях банкрутства,  та всім членам Національної асоціації, що повірили в мене», - прокоментував новообраний Голова Ради Сергій Алєксєєв.

«Ми вже пройшли важливу частину шляху - ухвалили Кодекс України з процедур банкрутства. Це комплексний та унікальний документ, аналогів якому не було за всі роки незалежності. Він враховує передовий світовий досвід та дозволяє максимально ефективно проводити процедури банкрутства та врегульовувати питання відновлення платоспроможності фізичних осіб. При цьому Кодекс захищає інтереси як боржників, так і кредиторів.

Та яким би не був хорошим Кодекс, він не ідеальний. І тепер час рухатись далі. Як Голова НКР докладу максимум зусиль, щоб НКР стала стратегічним та авторитетним інструментом з напрацювання рішень щодо удосконалення законодавства з банкрутства, розвитку інституту арбітражних керуючих та зміцнення престижу професії», - наголосив Сергій Алєксєєв.

У свою чергу Юрій Моісеєв в коментарі «Банкрутство & Ліквідація» зазначив: «Наші цілі досить амбітні і включають також участь в роботі робочих груп, комітетів, комунікацію з іншими інституціями у питаннях, що віднесені до функціоналу НКР. Найближчим часом буде анонсовано перше робоче засідання НКР та Рада повноцінно включиться у роботу».

Нагадаємо: Науково-консультативна рада, відповідно до Положення є консультативно-дорадчиим органом при Національній асоціації арбітражних керуючих України. НКР має стати свого роду аналітичним центром спільноти арбітражних керуючих під час розробки та впровадження нормативно-правових актів у галузях, які стосуються процедур банкрутства в цілому, Рада націлена узагальнювати судову практику, сприяти Раді арбітражних керуючих України у підготовці документів та рішень, що потребують наукового забезпечення тощо.

Коментарі
Додати коментар