До новин

"ДТЕК Енерго" подало позов до "Укренерго" на 2,4 млрд грн

28 квітня, 2021
Резонансні справи
"ДТЕК Енерго" подало позов до "Укренерго" на 2,4 млрд грн

23 квітня "ДТЕК Енерго" подало до Госпсуду Києва позов про стягнення з "Укренерго" 2,4 млрд грн боргу за роботу на балансувальному ринку в опалювальний сезон.

Про це розповів гендиректор компанії Ільдар Салєєв, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Борг в 2,4 млрд грн було накопичено протягом жовтня 2020 року - лютого 2021 року, найбільший його приріст - майже на 1 млрд грн - стався в січні, коли нам дуже активно давали команди на завантаження. В результаті понад комерційний графік, в цей місяць, зокрема, ми виробили близько 500 млн кВт-год, для чого довелося в тому числі палити дефіцитне вугілля ", - сказав керівник "ДТЕК Енерго".

Він зазначив, що в результаті підтримки енергосистеми в опалювальний сезон в умовах дефіциту потужностей, компанія має борг, "перспектива погашення якого не ясна".

Разом з тим, за його словами, борг "Укренерго" можна порівняти з розміром ремонтної кампанії "ДТЕК Енерго" на 2021 рік.

"Цей борг несе в собі ризик для нашої ремонтної кампанії. Ми запланували 2,4 млрд грн вкласти в ремонти. Це оптимальний рівень. Нам уже потрібно готувати обладнання до наступного ОЗП, щоб уникнути аварійності", - каже гендиректор "ДТЕК Енерго".

У той же час, за словами Салєєва, всі звернення до "Укренерго", а також до НКРЕКП, не принесли ніякого результату.

"Ніяких домовленостей щодо погашення боргу немає. "Укренерго" хоч пояснює, що система розбалансована, і гроші брати нізвідки. В Міненерго і НКРЕКП, які могли б вплинути на ситуацію, просто нічого не відповідають.", - резюмував Салєєв.

За даними держреєстру судових рішень, раніше до Госпсуду Києва про стягнення з "Укренерго" боргів за роботу на БР звернулися, зокрема, КП "Київтеплоенерго" і ПрАТ "Харківська ТЕЦ", які заявили про борг в 887,32 млн грн і 184,7 млн грн відповідно. Згідно з рішенням суду, ці позови призначені до розгляду в травні.

Коментарі
Додати коментар