До новин

НБУ назвав ім’я справжнього покупця Укргазпромбанку

14 серпня, 2015
Санація
НБУ назвав ім’я справжнього покупця Укргазпромбанку

Національний банк України 5 серпня погодив Primestar Energy FZE (Об’єднані Арабські Емірати) набуття істотної участі в ПАТ «Укргазпромбанк». За даними НБУ, єдиний акціонер покупця - громадянин Індії та резидент ОАЕ Хамід Сьєр Салахуддін.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

Таким чином, після завершення угоди щодо придбання акцій ПАТ «Укргазпромбанк» Хамід Сьєр Салахуддін стане єдиним кінцевим власником банку.

Перед погодженням НБУ провів ідентифікацію компанії та її акціонера, перевірив їхню ділову репутацію та фінансовий стан, який виявився достатнім для купівлі банку. Було вивчено фінансову звітність компанії за останні 3 роки, аудиторські висновки щодо звітності,  інформацію щодо коштів на банківських рахунках власника тощо, повідомив регулятор.

Нагадаємо, що 12 червня 2015 року були внесені зміни до «Положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів», якими було суттєво підвищено вимоги до інвесторів неплатоспроможних банків.

Згідно з внесеними змінами, розмір власних коштів особи, яка має намір стати кінцевим власником істотної участі в неплатоспроможному або перехідному банку, повинен бути не меншим, ніж 500 млн гривень.

Згідно Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» новий власник банку має протягом місяця після укладання договору відновити показники платоспроможності та ліквідності ПАТ «Укргазпромбанк». Після завершення процедури докапіталізації НБУ проведе інспекційну перевірку банку на предмет приведення його діяльності до вимог законодавства та виконання умов договору купівлі-продажу.

8 квітня Національний банк України відніс «Укргазпромбанк» до категорії неплатоспроможних.

У липні Антимонопольний комітет дозволив компанії Primestar Energy FZE (Дубаї, ОАЕ) купити більше 50% неплатоспроможного «Укргазпромбанку» (Київ).

 

Коментарі
Додати коментар