До новин

Суд на вимогу НБУ зняв арешт з лікеро-горілчаного цеху Бахматюка

13 травня, 2021
Резонансні справи
Суд на вимогу НБУ зняв арешт з лікеро-горілчаного цеху Бахматюка

Київський апеляційний суд 29 квітня задовольнив апеляційну скаргу НБУ та скасував ухвалу Печерського суд Києва, якою за клопотанням прокурора було накладено арешт на майно ТОВ «Станіславська торгова компанія» (цех з виробництва лікеро-горілчаних виробів, що знаходиться за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Промислова, 29), також було заборонено ДП «СЕТАМ» вчиняти будь-які дії щодо продажу відповідних активів, а держреєстраторам - вчиняти реєстраційні дії щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на Finbalance.

Вказаний цех з виробництва лікеро-горілчаних виробів був переданий в іпотеку НБУ як забезпечення заборгованості ВіЕйБі Банку по рефінансуванню.

Госпсуд Києва своїм рішенням від 11.02.2019, яке було залишене в силі постановою Північного апеляційного госпсуду від 30.01.2020 і постановою Верховного Суду від 21.05.2020, задовольнив позов НБУ до ТОВ «Станіславська торгова компанія» та вирішив звернути стягнення на зазначений предмет іпотеки.

За даними держреєстру, кінцевий бенефіціар ТОВ "Станіславська торгова компанія" - Олег Бахматюк (йому ж належав і ВіЕйБі Банк і банк “Фінансова ініціатива”).

Як писав Finbalance, 23.12.2020 Північний апеляційний госпсуд задовольнив апеляційні скарги НБУ, Мін`юсту і ДП “СЕТАМ” та скасував ухвалу Госпсуду м.Києва від 09.10.2020, якою в рамках справи №910/13550/20 про банкрутство ТОВ "Станіславська торгова компанія" було задоволено заяву інвестфонду "Фавор" про забезпечення позову і зупинено усі виконавчі провадження щодо боржника, а також було зупинено реалізацію будь-якого рухомого та нерухомого майна ТОВ «Станіславська торгова компанія», яку здійснює ДП “СЕТАМ”, у т.ч.

- торги з продажу торгово-офісного комплексу площею 1685,8 кв.м. за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Івасюка, 62, загальною початковою ціною 13,3 млн грн, лот №444357, провадження №60731484 (стягувач - НБУ);

- торги з продажу цеху по виробництву лікеро-горілчаних виробів площею 12346,5 кв.м. за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Промислова, 29, загальною початковою ціною 41 млн грн, лот №445816, провадження №61409886 (стягувач - НБУ).

Суд апеляційної інстанції задовольнив скарги НБУ та Мін’юсту на підставі того, що вказані об’єкти нерухомості були передані на реалізацію до введення мораторію на задоволення вимог кредиторів ТОВ "Станіславська торгова компанія".

Провадження в справі про банкрутство ТОВ "Станіславська торгова компанія” було відкрите ухвалою Госпсуду м. Києва від 07.10.2020 (тоді ж було введено мораторій на задоволення вимог кредиторів і визнано вимоги ініціюючого кредитора - інвестфонду “Фавор” - на 1,19 млрд грн).

Згідно з судовими матеріалами, інвестфонд “Фавор” викупив відповідні права вимоги у фінкомпанії “Авістар”, яка в свою чергу придбала їх у Фонду гарантування (первинним кредитором був ВіЕйБі Банк, який на ліквідації).

У держреєстрі бенефіціарами інвестфонду “Фавор” значилися Оксана Козачок і Юрій Костробій (був членом наглядової ради Укрексімбанку).

12.04.2021 Північний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу ТОВ "Станіславська торгова компанія" та залишив без змін рішення Госпсуду м. Києва від 14.02.2019 (у справі №910/13550/17), яким було частково задоволено позов НБУ і в рахунок погашення заборгованості банку “Фінансова ініціатива” по рефінансуванню звернуто стягнення на предмет іпотеки (торгово-адміністративні приміщення площею 1542,1 кв.м, що знаходяться за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Грюнвальдська, 19а), а також встановлено спосіб реалізації предмета іпотеки шляхом продажу на прилюдних торгах у межах процедури виконавчого провадження, передбаченої законом "Про виконавче провадження".

Коментарі
Додати коментар