До новин

Ексглава правління Приватбанку Дубілет заявив, що є ізраїльтянином - адвокат

26 травня, 2021
Резонансні справи
Ексглава правління Приватбанку Дубілет заявив, що є ізраїльтянином - адвокат

Колишній голова правління Приватбанку Олександр Дубілет направив у Вищий антикорупційний суд заяву про те, що має громадянство Ізраїлю.

Про це повідомив його адвокат Бойко, передає інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на Lb.ua.

"Він в черговий раз повідомив про своє місцезнаходження. Повідомив також про те, що протягом тривалого часу, а саме з 2017 року, проживає на території держави Ізраїлю. Крім того, останній повідомив, що є громадянином Ізраїлю, тобто на законних підставах проживає в цій країні", - сказав адвокат, пояснюючи неможливість очної участі Дубілета в судовому засіданні з обрання йому запобіжного заходу.

За його словами, у зв`язку з пандемією коронавірусу громадянам Ізраїлю зараз заборонено виїжджати в певні країни, середи яких і Україна.

Нагадаємо, що Олександр Дубілет був головою правління Приватбанку до його націоналізації. Правоохоронні органи підозрюють його у причетності до можливого виведення 8,2 млрд гривень з Приватбанку перед його націоналізацією. У відповідній справі фігурують у т.ч. екс-заступники глави правління банку Володимир Яценко і Людмила Шмальченко та дві керівниці департаментів.

У кінці березня Дубілета оголосили в розшук, після чого він повідомив, що перебуває в Ізраїлі і не може приїхати в Україну.

Коментарі
Додати коментар