До новин

Верховний Суд вперше задовольнив позов ФГВФО до екскерівників збанкрутілого банку

28 травня, 2021
Резонансні справи
Верховний Суд вперше задовольнив позов ФГВФО до екскерівників збанкрутілого банку

Велика Палата Верховного Суду повідомила, що розглянула справу №910/11027/18 за позовом ФГВФО як ліквідатора банку "Укоопспілка" до колишніх керівників цього банку про відшкодування ними шкоди, завданої вкладникам.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Фінбаланс.

Цитата із заяви Великої Палати Верховного Суду:

"Повністю задовольняючи позов Фонду і стягуючи з колишніх керівників банку «Укоопспілка» солідарно майже 77 млн грн, Велика Палата врахувала їхній обов`язок діяти якнайкраще в інтересах банку, тобто всіх його акціонерів та клієнтів.

У цій справі також мало значення, що ліквідація банку не є перешкодою для розгляду судом вимог Фонду до колишніх керівників банку, адже Закон України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» передбачив можливість розподілу належних банку коштів між кредиторами самим Фондом відповідно до визначеної законом черговості".

Нагадаємо, 13.05.2019 Північний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу ФГВФО та залишив без змін рішення Госпсуду м. Києва від 20.12.2018 (у справі №910/11027/18), яким Фонду було відмовлено в задоволенні позову до пов’язаних осіб банку “Укоопспілка” про стягнення 76,93 млн грн заподіяної шкоди (серед відповідачів - колишні члени правління та наглядової ради банку).

Коментарі
Додати коментар