До новин

Відбулось чергове засідання Ради громадського моніторингу при Фонді

15 червня, 2021
Події
Відбулось чергове засідання Ради громадського моніторингу при Фонді

3 червня за ініціативи Максима Гаруса, Голови Ради громадського моніторингу, яка діє при Фонді гарантування вкладів фізичних осіб, відбулось чергове засідання членів РГМ.

Участь в засіданні взяли члени громадських організацій вкладників неплатоспроможних банків та представники Фонду, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

Директор-розпорядник Фонду Світлана Рекрут висвітлила основні аспекти діяльності Міжвідомчої робочої групи з питань повернення активів збанкрутілих банків, утвореної при Кабінеті міністрів України, а також дії Фонду щодо повернення активів, виведених з банків напередодні визнання їх неплатоспроможними.

"Фонд вважає своїм пріоритетним завданням повернення активів, виведених з банків їх власниками та посадовими особами. Задля цього Фонд активно співпрацює з юридичними консультантами для представлення ними інтересів Фонду, банків та кредиторів як в українських судах, так і в судах іноземної юрисдикції та міжнародних арбітражах. Ми сподіваємось, що ця робота буде результативною", - наголосила Світлана Рекрут.

Разом з тим, на засіданні обговорювався стан претензійно-позовної роботи Фонду з пов'язаними з АТ «Банк «Фінанси та кредит», АТ «Дельта Банк», ПАТ «ВіЕйБі Банк», ПАТ «КБ Фінансова ініціатива», ПАТ «Банк Форум», ПАТ «КБ «НАДРА» ПАТ «Міський комерційний банк» особами, а також поточний стан реалізації проєктів за договорами, укладеними з іноземними юридичними консультантами.

Заступник директора-розпорядника Віктор Новіков розповів присутнім про участь Фонду в роботі над законопроєктом №4546 та новації, які він містить. Зокрема, озвучив концепцію добровільного відшкодування збитків та запропонований порядок і умови укладення мирової угоди з пов'язаними з банком особами. Члени РГМ запропонували поправки до відповідного законопроєкту, які були взяті до уваги представниками Фонду.

"Ми вітаємо, передбачену у проєкті закону №4546 ініціативу законодавця щодо пропорційного задоволення вимог кредиторів 3 та 4 черг за рахунок коштів, стягнутих Фондом з пов’язаних з банком осіб. Також, для вкладників принципово важливо заручитися підтримкою Фонду гарантування напередодні розгляду Верховною Радою у другому читанні законопроєкту №4546, зареєстрованого в інтересах кредиторів четвертої черги" - зазначив Голова РГМ Максим Гарус.

Коментарі
Додати коментар