До новин

У справі АЗС Glusco суд арешував корпоративні права 28 компаній

15 червня, 2021
Резонансні справи
У справі АЗС Glusco суд арешував корпоративні права 28 компаній

Суд наклав арешт на корпоративні права 28 компаній, у власності яких, зокрема, перебувають АЗС Glusco на суму понад 700 млн грн – вони ухилялися від податків і хотіли передати права інших особам для уникнення відповідальності.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на повідомляє Державної фіскальної служби.

Так, під час обшуків на АЗС у березні, фіскали зі Службою безпеки України викрили масштабну схему реалізації неякісних нафтопродуктів через мережу пов’язаних з Віктором Медведчуком АЗС Glusco.

Службові особи кількох компаній ввозили на митну територію України, зокрема з території РФ, нафтопродукти морськими суднами та приховували реальні обсяги імпорту. Орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн.

"В ході досудового розслідування встановлено, що під час оформлення імпортованого палива, у митних деклараціях відображалися занижені вагові та якісні показники палива (Євро 4). В подальшому паливо на підконтрольних нафтобазах змішувалося з паливом для реактивних двигунів з метою досягнення показника палива (Евро 5) та подальшої безперешкодної реалізації", – пояснили у ДФС.

"Під час досудового розслідування встановлено взаємозв'язок 28 СГД в частині спільних засновників (бенефіціарних) власників, що вказує на підконтрольність одним і тим же особам", – додали фіскали.

Згодом з'ясувалося, що бенефіціарні власники та службові особи цих 28 підприємств хотіли передати корпоративні права іншим особам, аби уникнути відповідальності та унеможливити стягнення збитків за матеріалами кримінального провадження.

Відтак, на підставі ухвали суду накладено арешт на корпоративні права 28 компаній, у власності яких перебувають також і вищезгадані АЗС на загальну суму понад 700 млн гривень.

Слідчі дії в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного ввезення та транспортування нафтопродуктів з метою збуту, легалізації незаконно отриманих коштів від їх реалізації, зловживання службовим становищем та умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах тривають.

Нагадаємо, у квітні компанія Proton Energy Group S.A., до якої входить пов’язана з Віктором Медведчуком мережа Glusco, зупинила поставки продукції на український ринок.

Коментарі
Додати коментар