До новин

Справа про членські внески НААКУ: суд вирішив розглядати позов у порядку загального провадження

23 червня, 2021
Резонансні справи
Справа про членські внески НААКУ: суд вирішив розглядати позов у порядку загального провадження

Окружний адміністративний суду Києва 14 червня задовольнив заяву представника позивачів у справі щодо оскарження рішень про членські внески Національної асоціації арбітражних керуючих. Ухвалено розглядати справу в порядку загального позовного провадження.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на пост НААКУ у Facebook.

Призначено підготовче засідання на 2 серпня 2021 року о 16:00. Підготовче засідання відбудеться в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1, зал судових засідань №35.

Крім того, ОАСК продовжує вважати, що НААКУ є суб‘єктом владних повноважень, і поклав на асоціацію обов‘язок опублікувати оголошення про відкриття провадження в адміністративній справі у виданні, в якому оскаржуваний нормативно-правовий акт був або мав бути офіційно оприлюднений. Оголошення повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акта, реквізити нормативно-правового акта, дату, час і місце судового розгляду адміністративної справи. Оголошення повинно бути опубліковано не пізніш як за сім днів до підготовчого засідання.

СРО нагадує про можливість для арбітражних керуючих взяти участь в даному процесі на підставі ч.2 ст.49 КАС України: треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов’язки.

Коментарі
Додати коментар