До новин

Почалася реструктуризація найбільшого туроператора по Греції

24 червня, 2021
Банкрутство підприємств
Почалася реструктуризація найбільшого туроператора по Греції

Почалася процедура реструктуризації та захисту від кредиторів компанії Mouzenidis Travel, яка є найбільшим туристичним оператором по Греції.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на НВ.

Грецька компанія Mouzenidis Travel розіслала своїм співробітникам, партнерам і контрагентам лист в якому повідомила про те, що звернулася до суду з метою досудової санації. Причина — необхідність погашення боргів, які виникли через зупинку туристичного потоку в Грецію в 2020—2021 рр.

Копія листа вже опублікована на facebook-сторінці грецького офісу компанії. Компанія обіцяє розрахуватися з туристами та контрагентами.

Раніше грецький сайт makthes.gr з посиланням на власні джерела повідомив, що Mouzenidis Travel в кінці минулого тижня подала до суду першої інстанції клопотання про припинення діяльності. Представники українського офісу компанії спочатку спростували цю інформацію, назвавши її фейком.

Але пізніше стало відомо, що мова йде про звернення до суду для реструктуризації діяльності та захисту від кредиторів (дослівний переклад з грецької мови. Можливо, йдеться про процедуру досудової санації - НВ Бізнес). Процедура стосується саме Mouzenidis Travel і не торкнеться інших напрямків діяльності бізнес-групи. Такі як авіакомпанія або девелопмент.

З урахуванням того, що Mouzenidis Group — це найбільший туристичний конгломерат Греції, який об'єднує туроператора, авіакомпанію, мережу готелів і інший бізнес, подібні повідомлення в ЗМІ викликають тривогу. Тим більше, що Mouzenidis офіційно призупинив виконання турів з України в Грецію з 18 по 26 червня 2021 року, пославшись на раптове повідомлення саме від грецького офісу.

Коментарі
Додати коментар