До новин

Суд почав банкрутство Новокаховського водоканалу

19 липня, 2021
Банкрутство підприємств
Суд почав банкрутство Новокаховського водоканалу

Господарський суд Херсонської області відкрив провадження у справі про банкрутство комунального підприємства “Міський водоканал” Новокаховської міськради.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на "Новий день".

Відповідна ухвала прийнята 2 липня 2021 року. Днями її оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Розпорядником майна водоканалу призначено арбітражного керуючого Катерину Карабань. Процедуру розпорядження майном суд ввів до 18 грудня 2021 року.

Ініціатором відкриття справи про банкрутство підприємства стало Головне управління Державної податкової служби у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі. Суд визнав грошові вимоги ДПС в розмірі 1,85 млн грн і ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів. Борги водоканалу складаються з невиплачених податків, штрафних санкцій і пені.

Як вказано в ухвалі суду, вона набирає законної сили з моменту постановлення, проте може бути оскаржена в порядку, встановленому Господарським процесуальним кодексом України та Кодексом України з процедур банкрутства.

На думку начальника комунального виробничого управління “Каховський водоканал” Володимира Ячменьова, до банкрутства підприємства в сусідньому місті призвело те, що влада Нової Каховки ніколи не затверджувала обґрунтовані тарифи на водопостачання та водовідведення.

"Рано чи пізно це мало статися", — сказав він на засіданні виконкому Каховської міськради 13 липня.

Нагадаємо, що незадовго до ухвали суду в Новій Каховці анонсували суттєве підвищення тарифів на послуги місцевого водоканалу. Керівництво міста заявило про те, що комунальне підприємство опинилось на межі банкрутства. Крім того, навесні через величезні борги адміністративну будівлю водоканалу відключали від електропостачання.

За словами директора підприємства Валерія Радованця, борг населення за надані послуги досягла 10 млн грн.

Коментарі
Додати коментар