До новин

Голова НБУ обговорив з топами Лондонської фондової біржі приватизацію держбанків

19 липня, 2021
Банкрутство підприємств
Голова НБУ обговорив з топами Лондонської фондової біржі приватизацію держбанків

Глава Нацбанку України Кирило Шевченко повідомив, що вчора відбулася зустріч з представниками Лондонської фондової біржі, присвячена приватизації українських державних банків.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finbalance.

Пряма мова Шевченка:

"Наразі в Україні чотири державні банки, які також є найбільшими в країні банківськими установами. Зменшення частки держави у банківському секторі до 25% до 2025 року є стратегічною спільною метою НБУ та уряду. Безсумнівно, це допоможе українській банківській системі стати більш незалежною і сприятиме роботі на конкурентних умовах.

Хочу зазначити, що першим кроком нашої програми приватизації було зменшення NPL в державних банках з 48,36% (на 1 липня 2020) до 37,85% (на 1 червня 2021). Також ми впроваджуємо зміни для модернізації системи управління, прийняття рішень, контролю, звітності та планування в банках. Важливим досягненням стало прийняття закону про вдосконалення організації корпоративного управління в банках.

Ми домовилися з представниками Лондонської фондової біржі провести спільні заходи з метою подальшого виходу банків на IPO, який є одним з інструментів з їхньої приватизації.

Дякую посольству України в Великій Британії в особі посла Вадима Пристайка та радника-посланника Тараса Крикуна за участь в організації цієї зустрічі та Україно-британського фінтех саміту".

Коментарі
Додати коментар