До новин

Суд затвердив план санації черкаського КП «Облпаливо»

21 серпня, 2015
Санація
Суд затвердив план санації черкаського КП «Облпаливо»

Господарський суд Черкаської області 18 серпня затвердив план санації КП «Облпаливо», який запропонувала Черкаська обласна рада.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі облради.

Варто відзначити, що облраду у червні 2015 року рішенням цього суду було визнано інвестором боржника, що є важливим прецедентом в Україні. Тож обласна рада запропонувала в межах процедури санації комплекс заходів, що дозволить відновити платоспроможність комунального підприємства.

Суть санаційних заходів полягає у застосуванні різного спектру заходів: оптимізації структури комунального підприємства та удосконалення форм господарювання; визначення переліку майна, яке підлягає продажу у процедурі санації (паливні склади); оптимізація трудових ресурсів підприємства, перегляд його штатної структури; передачі в оренду нерухомого майна – оперативний лізинг; виділення коштів обласного бюджету, що будуть спрямовані на погашення заборгованості боржника з виплати заробітної плати; стягнення дебіторської заборгованості; заходи щодо розстрочення платежів.

«Результати, які ми очікуємо отримати – це відновлення платоспроможності боржника, стабільна фінансова і господарська діяльність, задоволення вимог кредиторів, виконання статутних завдань підприємством», – зазначив перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова.

План санації КП «Облпаливо» має бути погоджений депутатами обласної ради. Це питання планується розглянути на черговій сесії, яка відбудеться 28 серпня.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, комісія Черкаської облради погодилася з планом санації КП «Облпаливо».

Коментарі
Додати коментар