До новин

Українські банки потребують 120 млрд грн докапіталізації, - аналітики

26 серпня, 2015
Санація
Українські банки потребують 120 млрд грн докапіталізації, - аналітики

Протягом наступних трьох років вітчизняні банки необхідно докапіталізувати на 120 млрд гривень.

Про це йдеться в аналітичному звіті по банківському сектору групи ICU, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Протягом наступних трьох років банківську систему необхідно докапіталізувати на 120 млрд гривень», - зазначено у звіті.

Свідченням початку такого процесу служать переговори між Альфа Груп і Unicredit Group щодо придбання Укрсоцбанку, вважає аналітик банківського сектору групи ICU Михайло Демків.

«При цьому докапіталізація та визнання банками їх реальних збитків зробить їх більш привабливими для потенційних інвесторів», - додає він.

За оцінками групи ICU, частка поганих кредитів в банках України станом на перше півріччя 2015 року становить 24,3%. При цьому, ще близько 25-30% кредитного портфеля вже реструктуровано.

«Частка нарахованих, але не виплачених відсотків, за нашими оцінками, становить 9,2% кредитного портфеля або 100 млрд гривень. У першому півріччі 2015 року цей показник виріс на 1,8%. Це говорить про те, що банки недоотримують значну частку процентного доходу на тлі високої вартості залучення фінансування», - резюмував Демків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, НБУ на початку липня заявив, що українські банки виконали план докапіталізації.

Коментарі
Додати коментар