До новин

У Києві відбувся форум «Судовий захист у сфері банківських послуг»

20 вересня, 2021
Події
У Києві відбувся форум «Судовий захист у сфері банківських послуг»

17 вересня в столиці відбувся форумі «Судовий захист у сфері банківських послуг в умовах ринкової економіки. Перспективи та сучасний стан».

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пост у Facebook голови Асоціація суддів господарських судів України Наталії Богацької.

За її словами, такий форум відбувся вперше. Він був спільно організований Асоціацією госпсуддів і Національною асоціацією банків України.

Вона розповіла, що під час заходу обговорювались "актуальні та гострі питання" судового захисту у сфері банківських послуг. Для цього зібралися судді ВП ВС, КГС ВС, голови апеляційних та місцевих господарських судів, представники НБУ та топових банків, Американської торговельної палати в Україні, Європейської Бізнес Асоціації, Фонду гарантування вкладів, Національної асоціації арбітражних керуючих та  національних експертів проекту ЄС «Право-Justice».

"Оперативність судового розгляду, якість та доступність розуміння змісту судових рішень, врахування правових позицій Верховного Суду – ось основні вектори, які залишаються головними для господарської юрисдикції", - зазначає Богацька.

За її словами, метою проведення заходу було відкрито та об’єктивно оцінити сучасний стан судового захисту у сфері банківських послуг при розгляді господарських справ.

"Навіть якщо сьогодні з якогось конкретного питання не буде знайдено спільну відповідь, мету заходу вже реалізовано – досягнуто домовленість про постійну комунікацію щодо проведення аналітичної роботи з проблемних питань судової практики та організації всебічного обговорення заради підвищення поінформованості по застосуванню процесуального та матеріального права.

Ми почули один одного. Судді господарської юрисдикції готові працювати над удосконаленням, відпрацьовувати судову практику для того, щоб стати більш зрозумілими для кожного.

Насамперед, це важливо для сприятливого економічного клімату та розвитку бізнесу, а тому, передусім, має бути забезпечено сталість законодавства та відповідно судової практики.

Це допоможе бізнесу нівелювати ризики настання негативних наслідків судових спорів та зменшить їх кількість.

Тільки через конструктивний діалог усіх учасників судового процесу можна досягти високого рівня якості правосуддя. Цей форум об’єднав учасників у спільному намірі - підвищення ефективності судового захисту у сфері банківських послуг", - розповіла голова АСГСУ.

Коментарі
Додати коментар