До новин

Китайський забудовник Evergrande прострочив виплати за облігаціями: загрожує дефолт

27 вересня, 2021
Банкрутство підприємств
Китайський забудовник Evergrande прострочив виплати за облігаціями: загрожує дефолт

23 вересня минув кінцевий термін для виплати $83,5 млн відсотків за доларовими облігаціями Evergrande – найбільшої девелоперської компанії Китаю. У компанії є 30 днів, щоб виконати свої зобов`язання інакше буде оголошено дефолт.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Reuters.

Тримачі паперів не отримали виплат і компанія поки не робила жодних офіційних заяв.

Водночас, як зазначає агентство, ставлення компанії до валютних облігацій відрізняється від її дій щодо внутрішніх інвесторів. Цього тижня Evergrande пообіцяла виплатити $35,9 млн за облігаціями в юанях.

Наразі загальна сума боргу Evergrande перевищує $300 млрд. Прострочення виплат ще більше посилило побоювання інвесторів, що Пекін допустить крах компанії і величезні втрати зарубіжних інвесторів, пише Reuters.

На новинах про прострочені виплати акції Evergrande 24 вересня обвалилися на понад 11%.

Банкрутство найбільшого китайського забудовника несе системні ризики для економіки КНР і може негативно позначитися на всіх зарубіжних економіках. Економісти вже почали порівнювати можливий крах компанії з падінням американського Lehman Brothers, що спровокувало світову кризу 2008-2009 років.

20 вересня став найгіршим днем для американського ринку майже за рік. На ринку акцій почався розпродаж через побоювання інвесторів з приводу банкрутства девелопера Evergrande.

Коментарі
Додати коментар