До новин

Правові події тижня: анонс

28 вересня, 2021
Події
Правові події тижня: анонс

Цього тижня в Києві відбудеться судовий форум за підтримки проекту Ради щодо впровадження судової реформи в Україні, а Асоціація правників України, Національна асоціація адвокатів України, Вища школа адвокатури та Національна школа суддів проведуть фахові освітні заходи.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Закон і бізнес.

Так, 28 вересня збереться на засідання Вища рада правосуддя. Вона розгляне питання про відрядження суддів до Київського районного суду м.Харкова. Крім того, ще один суддя зазбирався у відставку.

У Києві пройде круглий стіл «Недбале ставлення до військової служби: один кейс — різне тлумачення». Його збирає комітет Асоціації правників України з кримінального та кримінально-процесуального права. Учасники обговорять, чому судова практика відрізняється від норми права.

Вебінар «Земельні питання в роботі підприємств: досвід Ради бізнес-омбудсмена». Захід організовує комітет з аграрного, земельного та довкілевого права Національної асоціації адвокатів України. Йтиметься про проблеми взаємовідносин між власниками землі та органами місцевого самоврядування, рейдерства та питань, пов’язаних з орендою землі.

29 вересня

У Вищій школі адвокатури запропонують огляд судової практики Касаційного кримінального суду. Спікер Олександр Дроздов проаналізує недопустимість доказів, отриманих внаслідок істотного порушення прав та свобод людини.

30 вересня

Відбудеться засідання Вищої ради правосуддя. За результатами засідання 2 суддів мають отримати подання на призначення, а один — поїхати у відрядження до Хмельниччини. Також Рада розгляне скаргу про порушення суддею Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області вимог щодо несумісності.

У Києві пройде X щорічний судовий форум «Незалежна судова влада — фундамент держави в умовах турбулентності». Захід організовано Асоціацією правників України спільно з проектом Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні». Участь у форумі візьмуть судді Конституційного та Верховного судів, народні депутати, судді, міжнародні експерти, а також практикуючі юристи.

У Києві пройде семінар «Актуальні питання адмінвідповідальності за порушення, пов’язані з корупцією». Навчання проводить відділ підготовки суддів спільно з відділом підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів.

Вища школа адвокатури організує вебінар «Нові методи легалізації доходів та видатків v. податкова амністія капіталу». Лектор ВША розповість про основні положення амністії капіталу, суб’єктів та об’єктів спеціального декларування, а також механізм подання спеціальної декларації.

У Дніпрі судді аналізуватимуть правове регулювання страхових спорів. Проблеми правозастосування в судовій практиці для них роз'яснять викладачі Національної школи суддів.

1 жовтня

У Вінниці відкриється конференція «Кримінальні проступки: особливості судового розгляду». Нею опікується відділення Асоціації правників України у Вінницькій області. Обговорюватимуться особливості процедури судового розгляду кримінальних проступків.

У Харкові пройде семінар «Визнання правочинів недійсними». З актуальною судовою практикою суддів ознайомлять викладачі Національної школи суддів.

Коментарі
Додати коментар