До новин

Діалог Мін’юсту й арбітражних керуючих щодо перевірок дав результат – Бондарчук

29 вересня, 2021
Події
Діалог Мін’юсту й арбітражних керуючих щодо перевірок дав результат – Бондарчук

Відверта розмова з Мін’юстом щодо перевірок арбітражних керуючих продемонструвала здатність до ефективного діалогу між органами влади та професійною спільнотою арбітражних керуючих.

Про це написав у Facebook один з учасників круглого столу, тимчасовий керівник Національної асоціації арбітражних керуючих Олександр Бондарчук, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

За його словами, цей круглий стіл відрізняло від аналогічних бажання віднайти істину.

Бондарчук розповів, що в процесі дискусії урядовці та арбітражні керуючі визначили ключові проблеми, які виникають у арбітражних керуючих під час проходження перевірок, навчились реагувати на зауваження контролюючого органу в ході перевірок, а також знайшли рішення, які сприятимуть налагодженню ефективної співпраці.

«Говорячи про позицію регулятора, ми почули, що немає на меті «залякати АК перевірками», а навпаки - регулятор теж виступає за те, аби підвищити ефективність роботи керуючих. І це засвідчує те, що ми таки прийдемо до консенсусу», - каже в.о. голови СРО.

За його словами, ефективність роботи АК залежить від цілого ряду критеріїв. Це й незалежність, й відкритість, й підвищення кваліфікації.

«За останні роки я бачу, що робота Міністерство юстиції України та тервідділень змінилась у позитивну напрямі. Але в будь-якому випадку, ми розуміємо, що дисциплінарні повноваження будуть передаватись СРО від регулятора в останню чергу.

Спочатку ми маємо опанувати стажування та підвищення кваліфікації арбітражних керуючих. Є й інші причини, чому ми не можемо «забрати дисциплінарку» прямо зараз.

Наприклад, а за чий рахунок будуть проводитись перевірки, коли ми й досі не можемо владнати усі розбіжності щодо бюджету Національна асоціація арбітражних керуючих України? Цього досить, аби не згадувати, що держава в принципі не дуже любить розлучатись з контролюючими функціями», - пише Бондарчук.

Він зауважив, що подібні «відверті розмови» необхідно масштабувати по всій країні, і Національна асоціація арбітражних керуючих може стати ефективним інструментом для всіх керуючих, щоб «бути почутими та захищеними».

Коментарі
Додати коментар