До новин

Ще два підприємства корпорації Богдан Гладковського визнані банкрутами

05 жовтня, 2021
Банкрутство підприємств
Ще два підприємства корпорації Богдан Гладковського визнані банкрутами

Господарський суд Дніпропетровської області визнав банкрутом ще два підприємства, що входять в корпорацію Богдан Олега Гладсковского.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finbalance.

Як свідчить постанова суду, йдеться про дочірнє підприємство Автоскладський завод №2 і ПАТ Автомобільна Компанія Богдан Моторс. Проти них вже відкрили процедуру ліквідації, згідно з постановою суду №904/2787/21).

Раніше суд вніс у реєстр вимог кредиторів боржника в т.ч. грошові вимоги ТОВ "Фінансова компанія "Фінворк" – на суму 29,1 млн грн (4 черга); компанії Саревін Інвестментс ЛТД – 2,3 млрд грн (4 черга); ПАТ "Автомобільна Компанія "Богдан Моторс" – 39,9 млн грн (4 черга); Укрексімбанку – на 1,65 млрд грн (4 черга) та 17,7 млн грн (як забезпечені заставою/іпотекою майна боржника).

Корпорація Богдан належить Олегу Гладковському. Він був першим заступником секретаря РНБО під час президентства Петра Порошенка, якому належала корпорація Богдан. Після журналістського розслідування програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" про корупцію в оборонному секторі Гладковський був відсторонений, а потім звільнений з РНБО. За даними журналістів, у схемах брали участь Гладковський і його син Ігор. Ігор Гладковський звинуватив журналістів в наклепі і заявив, що за цим розслідуванням стоїть Ігор Коломойський. Богдан Моторс закінчив 2020 рік з чистим збитком 3,38 млрд грн (в 2019 був чистий прибуток 609,2 млн грн). Зобов'язання компанії на кінець минулого року становили 9,2 млрд грн. Вартість активів – 1,1 млрд грн.

8 січня 2020 року органи прокуратури оскаржили договір про реструктуризацію боргів концерну Богдан Моторс перед державним Укрексімбанком на суму 1,3 млрд грн, який був укладений в 2018 році.

28 грудня 2020 року госпсуд Дніпропетровської області відкрив провадження у справі про банкрутство Автомобільної компанії Богдан Моторс. 29 квітня 2021 року працівники Державного бюро розслідувань провели обшуки на Богдан Моторс.

23 вересня суд визнав банкрутом дочірнє підприємство "Автобусний завод Богдан".

Коментарі
Додати коментар