До новин

Анонс правових подій тижня

05 жовтня, 2021
Події
Анонс правових подій тижня

Цього тижня відзначатимемо день юриста. В АПУ святкуватимуть у боулінгу, відкриють новий сезон юридичної ліги «Що? Де? Коли?» та проведуть першу гру на «Кубок Феміди». А Асоціація адвокатів на честь професійного свята нагородить переможців конкурсу «Адвокат року 2021».

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Закон і бізнес.

5 жовтня

Відбудеться засідання Вищої ради правосуддя. За його результатами один суддя може поїхати у відрядження, а 4 — вийти у відставку. Також розглядатимуться дві заяви Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора про порушення прокурорами вимог щодо несумісності.

Пройде круглий стіл «Корпоративні права у фермерському господарстві». Його організовує комітет з аграрного, земельного та довкілевого права Національної асоціації адвокатів України. Йтиметься, зокрема, про проблеми, що виникають при захисті прав на землю та іншого майна фермерського господарства.

У Вінниці збереться круглий стіл «Людиноорієнтований суд». Захід організовує Національна школа суддів спільно з відділом «Вінницький навчальний центр».

6 жовтня

У Вищій школі адвокатури проведуть вебінар «Підстави проведення НС(Р)Д та визнання недопустимими їх результатів». Лектор зупиниться на окремих видах негласних слідчих (розшукових) дій, що втручаються у приватне спілкування, та проаналізує судову практику щодо визнання таких доказів недопустимими.

7 жовтня

Засідатиме Вища рада правосуддя. Вона розгляне дві заяви Генеральної прокуратури про порушення вимог щодо несумісності одним із керівників територіального управління Державного бюро розслідувань. Також у порядку значиться окремим пунктом «Різне».

У столиці відкриються VIII Міжнародні арбітражні читання пам'яті академіка Побірченка. Комітет з питань альтернативного врегулювання спорів у складі НААУ інформує, що такі читання традиційно організовуються МКАС при Торгово-промисловій палаті України.

У Вищій школі адвокатури запропонують семінар «Тиск на адвоката в сімейних спорах». Під час тренінгу спікер говоритиме про види та особливості сімейних справ, а також розгляне можливі способи опонентів завадити діям адвоката та як їм ефективно протидіяти.

У Дніпрі проведуть семінар «Судова етика та доброчесність на захисті принципу верховенства права». Навчання для суддів проводить Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів.

8 жовтня

В Асоціації адвокатів оголосять результати

Всеукраїнського незалежного публічного конкурсу «Адвокат року-2021». Як відзначають в ААУ, саме оцінка успіхів та значущості практики адвокатів, аналіз здобутків за останній рік, допомагають усвідомити вектор розвитку в країні та виокремити кращих представників професії.

Транслюватиметься семінар «Запобігання зловживання правами учасниками цивільного провадження». Судді дізнаються про матеріально-правовий та процесуальний аспекти цього інструменту. Захід, що організовує Одеське регіональне відділення Національної школи суддів, пройде в Одеському апеляційному суді.

В Асоціації правників України святкуватимуть День юриста.  Зокрема, у Житомирі професійне свято відзначатимуть у боулінгу. А у Дніпрі урочисто відкриють новий сезон юридичної ліги «Що? Де? Коли?» та проведуть першу гру на «Кубок Феміди».

Коментарі
Додати коментар