До новин

Глава МВС анонсував нові підозри у справі збанкрутілого Дельта Банку

13 жовтня, 2021
Резонансні справи
Глава МВС анонсував нові підозри у справі збанкрутілого Дельта Банку

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський розповів про нові підозри у справі виведення коштів із збанкрутілого Дельта Банку.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу МВС.

"Слідчі Національної поліції під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора вручили підозру колишньому власнику збанкрутілого "Дельта Банку", який разом із чотирма топменеджерами цього банку тільки за цим епізодом підозрюється у розкраданні, привласненні коштів та заподіянні збитків на суму понад 1 мільярд гривень", - зазначив очільник МВС.

За його словами, з 2008 року в Україні збанкрутувало більше ста банківських установ, а понад півтора мільйона українців втратили свої заощадження через зловживання власниками і менеджментом банків.

"Впевнений, що це не остання підозра як у справі "Дельта Банку", так і в інших справах, де окремі банкіри цинічно грабували своїх вкладників", - додав Монастирський.

Нагадаємо, генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що ексвласнику збанкрутілого Дельта Банку Миколі Лагуну повідомили про підозру в розтраті понад 1 млрд грн, йому також вручили клопотання про обрання запобіжного заходу.

Коментарі
Додати коментар