До новин

НААКУ і НАБУ підписали меморандум про співробітництво

09 грудня, 2021
Події
НААКУ і НАБУ підписали меморандум про співробітництво

7 грудня Незалежна асоціація банків України та Національна асоціація арбітражних керуючих України підписали меморандум про співробітництво в межах питань для ринку неплатоспроможності.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пост СРО у Facebook.

Згідно з повідомленням, співпраця між НАБУ та НААКУ необхідна для об’єднання зусиль у вдосконаленні захисту прав і законних інтересів як кредиторів, так і арбітражних керуючих, а сам Меморандум слід розглядати як основу для розроблення подальших заходів, спрямованих на розвиток взаємодії та співробітництва.

«Банківський сектор – це потужний шляхопровід нашої економіки. І саме тому, незалежно від усіх можливих змін і коливань, різних поглядів щодо законодавчих змін чи бачення подальшого розвитку процедур, загальне завдання всіх учасників ринку – зберігати стабільність і плідний формат взаємодії», – зазначила голова Ради НАБУ Олена Коробкова.

Голова НААКУ Олександр Бондарчук висловив сподівання, що меморандум пришвидшить взаємодію банківської спільноти з арбітражними керуючими: «Ми будуємо ефективну взаємодію між нашими спільнотами, щоб зробити послуги в сфері банкрутства зручними, доступними, оперативними, безболісними й ефективними для всіх учасників ринку. Ми націлені на спільний результат — довести, що непримиренних протиріч немає, а основа всього – партнерство».

Меморандум передбачає такі напрями співпраці:

1) обговорення актуальних проблем у сфері відновлення платоспроможності та банкрутства з питань забезпечення захисту прав і законних інтересів банків як кредиторів та прав і обов’язків арбітражних керуючих у процедурах банкрутства з додержанням норм Кодексу України з процедур банкрутства та Закону України «Про банки та банківську діяльність»;

2) підготовка узгоджених позицій для надання консультацій, спільних роз’яснень і методичних рекомендацій;

3) вироблення спільних напрямів дій Сторін, сформованих на підставі аналізу досвіду практичної реалізації Сторонами своїх повноважень, визначених законодавством;

4) розроблення спільних пропозицій і рекомендацій щодо проєктів законів та інших нормативно-правових актів, які стосуються банків як кредиторів у процедурах банкрутства; 

5) розроблення спільних концепцій і пропозицій, спрямованих на удосконалення й імплементацію норм права Європейського Союзу в національне законодавство у сфері банкрутства та банківської діяльності, його адаптацію та відповідність рекомендаціям міжнародних інституцій;

6) організація взаємодії для цілей більш ефективного вирішення нагальних проблем правозастосування в конкретних випадках, процедурах банкрутства тощо.

«Офіційне партнерство – це завжди ще більш плідний діалог і кращі результати», – резюмувала зустріч виконавчий директор НАБУ Марія Колганова.

Коментарі
Додати коментар