До новин

Українська делегація взяла участь у сесії комісії ООН «Правове регулювання неплатоспроможності»

31 грудня, 2021
Події
Українська делегація взяла участь у сесії комісії ООН «Правове регулювання неплатоспроможності»

Українська делегація взяла участь у 59-ій сесії робочої групи № 5 Комісії ООН з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ) «Правове регулювання неплатоспроможності».

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу Мін'юсту.

Українська делегація в складі представників Департаменту з питань банкрутства, Директорату правосуддя та кримінальної юстиції Міністерства юстиції, а також представників Міністерства економіки України взяла участь у роботі 59-ої сесії Робочої групи № 5 Комісії ООН з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ) «Правове регулювання неплатоспроможності», яка проходила з 13 по 17 грудня 2021 року в змішаному форматі, зокрема в онлайн режимі та за безпосередньої участі голови делегації директора Департаменту з питань банкрутства Владислава Філатова у Віденському міжнародному центрі (Республіка Австрія).

Під час сесії Робочою групою завершено роботу над проєктом Керівних принципів для законодавчих органів з питань законодавства про неплатоспроможність для мікро та малих підприємств, які було схвалено з поправками, внесеними в ході роботи сесії.

Відповідно до мандату, наданого Робочій групі Комісією ООН з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ), текст Керівних принципів визначено остаточним і затверджено.

Робочою групою вирішено завершити роботу над проєком Керівних принципів, затвердити остаточну редакцію їх тексту та направити проєкт Керівних принципів до Комісії ООН з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ) для фіналізації й прийняття на 55-ій сесії, яка запланована до проведення у м. Нью-Йорк з 27 червня по 15 липня 2022 року.

Крім цього, в ході роботи сесії Робоча група розпочала розгляд двох нових тем на підставі доповіді Секретаріату Робочої групи та відповідно до рішення Комісії ООН з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ), а саме: цивільні аспекти відстеження і повернення активів у межах провадження у справі про неплатоспроможність та законодавство, що застосовується в провадженні у справі про неплатоспроможність.

Нагадуємо, що ЮНСІТРАЛ є допоміжним органом Генеральної Асамблеї ООН, створеним у 1966 році з метою сприяння розвитку права міжнародної торгівлі шляхом, зокрема, підготовки проєктів міжнародних конвенцій та інших документів.

Міністерство юстиції України визначено відповідальним за співпрацю з Комісією ООН з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ) постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2002 року № 1371.

Коментарі
Додати коментар