До новин

Підприємства-банкрути Хмельниччини сплатили в бюджет майже третину мільйона

12 січня, 2022
Банкрутство підприємств
Підприємства-банкрути Хмельниччини сплатили в бюджет майже третину мільйона

На Хмельниччині коштом підприємств-банкрутів погашено заборгованість до бюджету у сумі 300 тис. грн.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на "Depo.Хмельницький".

На Хмельниччині 66 юридичних осіб перебувають у  процедурах банкрутства, з них: 55 – у стадії ліквідації, 2 – в стадії санації, 9 – у стані розпорядження майном.

Чотири провадження у справі про банкрутство відкрито щодо фізичних осіб, а саме 2 – в процедурі погашення боргів, 2 – в процедурі реструктуризації боргів. Загальна заборгованість по сплаті податкового боргу банкрутів становить 181 млн грн.

Як зазначив заступник начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валерій Коновальчук, протягом 2021 року було завершено ліквідаційні процедури та закрито провадження у справах про банкрутство щодо 15 підприємств, стосовно 6 боржників – ініційовано процедуру банкрутства, забезпечено погашення заборгованості у розмірі близько 300 тис. грн.

Згідно зі статтею 1 Кодексу України з процедур банкрутства під банкрутством потрібно розуміти визнану господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність за допомогою процедури санації та погасити встановлені в порядку, визначеному цим Кодексом, грошові вимоги кредиторів інакше, ніж через застосування ліквідаційної процедури. Також податківці нагадують, що з 21 жовтня 2019 року почав діяти Кодекс України з процедур банкрутства – комплексний документ, який регулює всі процедурні питання банкрутства юридичної особи, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.

Коментарі
Додати коментар