До новин

Китайський забудовник після оголошення дефолту виставив на продаж усі об'єкти

12 січня, 2022
Банкрутство підприємств
Китайський забудовник після оголошення дефолту виставив на продаж усі об'єкти

Шанхайський забудовник Shimao Group Holdings, який оголосив дефолт по траст-кредиту минулого тижня, виставив на продаж житлову та комерційну нерухомість.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Reuters і "Економічну правду".

Забудовник уклав попередню угоду з китайською державною компанією з продажу Shimao International Plaza Shanghai за понад 10 мільярдів юанів.

Підрозділ Shimao Shanghai Construction заявив, що веде переговори з China Credit Trust щодо вирішення дефолтного платежу за кредитом у розмірі 101 мільйон доларів.

Moody's Investors Service понизило рейтинг Shimao до "сміттєвої" категорії, пославшись на "слабкий доступ до фінансування та великі короткострокові боргові зобов'язання".

Китайські забудовники стикаються з безпрецедентним скороченням ліквідності через нормативні обмеження на нові позики, що призводить до низки офшорних боргових дефолтів, зниження рейтингів кредитів і розпродажів акцій та облігацій забудовників, пише видання.

Очікується, що фінансова криза сектора, який є одним з головних вкладників в економічне зростання Китаю, посилиться в найближчі кілька місяців, коли "нависне стіна" платіжних зобов'язань.

Нагадаємо, інший китайський забудовник - Evergrande - вперше оголосив дефолт щодо виплат за доларовими кредитами.

Коментарі
Додати коментар