До новин

Суд арештував акції заводу "Більшовик" – ДБР

14 січня, 2022
Резонансні справи
Суд арештував акції заводу "Більшовик" – ДБР

Слідчий суддя наклав арешт на 100% статутного капіталу Першого київського машинобудівного заводу ("Більшовик").

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що відповідне рішення суд ухвалив за клопотанням ДБР в рамках розслідування кримінального провадження щодо можливого зловживання службових осіб Фонду держмайна України під час приватизації Першого київського машинобудівного заводу 27 жовтня 2021 року (до 2018 року завод "Більшовик").

У Бюро заявили, що наразі слідчі встановлюють усі обставини незаконного відчуження вказаного заводу з державної власності за заниженою вартістю. Це завдало економічних збитків державним інтересам.

"Експертизою встановлено, що звіт про оцінку майна, який використано для визначення вартості акцій заводу, не відповідає вимогам законодавства. Це могло негативно вплинути на достовірність такої оцінки", - ідеться повідомленні.

Тому 11 січня 2022 року слідчий суддя за клопотанням сторони обвинувачення наклав арешт на 100 % статутного капіталу Першого київського машинобудівного заводу з метою збереження вказаного речового доказу, підкреслили в ДБР.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року за участю трьох претендентів відбувся аукціон з продажу пакета акцій АТ "Перший київський машинобудівний завод". Стартова ціна 100% пакета становила 1,389 млн грн.

За даними Фонду державного майна, за результатами проведення торгів остаточна вартість об’єкта сягнула 1,429 млн грн.

"Більшовик" на аукціоні придбав консорціум інвесторів, серед яких власник «А Девелопмент» Олексій Баранов та компанія UDP під керівництвом Андрія Іванова. На початку грудня Фонд держмайна повідомив, що гроші від приватизації колишнього заводу "Більшовик" надійшли до бюджету.

Коментарі
Додати коментар