До новин

Підприємство-банкрут передасть державі 31 багатоквартирний будинок – прокуратура

18 січня, 2022
Банкрутство підприємств
Підприємство-банкрут передасть державі 31 багатоквартирний будинок – прокуратура

На Донеччині збанукрутіле підприємство рішенням суду було змушене передати державі 31 будинок

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу Донецької облпрокуратури.

Східний апеляційний господарський суд підтримав позовні вимоги Костянтинівської окружної прокуратури щодо визнання незаконним рішення Костянтинівської міської ради про відмову у прийнятті до комунальної власності багатоквартирних будинків.

20 вересня 2018 року рішенням Костянтинівської міської ради Костянтинівському державному хімічному заводу, що знаходився на стадії банкрутства, відмовили у передачі до власності територіальної громади 31 житлового будинку, що перебували на балансі підприємства.

"З огляду на порушення законів України "Про місцеве самоврядування в Україні" та "Про відновлення платоспроможності боржника або визнавання його банкрутом", прокуратура подала до Господарського суду Донецької області позов в інтересах держави", - пояснили у пресслужбі.

У вересні 2021 року суд погодився з правовою позицією прокуратури та зобов’язав міську раду забезпечити прийняття житлового фонду колишнього держпідприємства до комунальної власності.

На вказане рішення відповідач подав апеляційну скаргу, у задоволенні якої наразі відмовлено та рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Коментарі
Додати коментар