До новин

Розслідування банкрутства найбільшого у світі туроператора Thomas Cook закінчилося нічим

18 січня, 2022
Банкрутство підприємств
Розслідування банкрутства найбільшого у світі туроператора Thomas Cook закінчилося нічим

Нічим закінчилося дворічне розслідування, проведене Службою у справах про банкрутство у Великій Британії, яка відповідає за управління врегулюванням банкрутств щодо туроператора Thomas Cook.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Profi Travel.

Усі колишні керівники компанії, стосовно яких було порушено кримінальну справу за звинуваченням у неналежному управлінні компанією та її банкрутстві, було виправдано. Тим часом ці «топи» виписували собі мільйонні премії навіть коли компанія вже на повному ходу летіла в прірву.

Дворічне розслідування, згідно з офіційною заявою, показало, що директори Thomas Cook Group не несуть відповідальності за банкрутство компанії. При цьому вході розслідування були розглянуті такі питання, як продовження діяльності компанії в період банкрутства або подання фінансової звітності, що вводить в оману. Розглядалися свідчення колишнього генерального директора Пітера Фанхаузера, Уоррена Такера та Леслі Нокса.

Thomas Cook оголосив про примусову ліквідацію у вересні 2019 року після тривалих переговорів із інвесторами щодо залучення додаткового фінансування у розмірі понад мільярд євро. Наслідки торкнулися понад 150 тисяч туристів, які перебували в цей момент за кордоном, що вимагало організувати найбільшу кампанію з репатріації у повоєнний час.

При цьому нагадаємо, у тому ж вересні 2019, коли «обвалився» цей найвідоміший туроператор і сотні тисяч туристів залишилися ні з чим, у Лондоні розгорівся скандал, пов’язаний з нечуваними зарплатами і бонусами колишніх босів збанкрутілого туроператора: преса з’ясувала, що за останні 12 років роботи компанії, коли вона не раз перебувала на межі краху, боси разом заплатили собі понад 35 мільйонів фунтів стерлінгів.

Manny Fontenla-Novoa, який очолював Thomas Cook наприкінці нульових, лише за 4 роки свого керівництва отримав понад £17 млн, включаючи бонуси за скорочення 2’800 робочих місць після злиття Thomas Cook із MyTravel. Менні Фонтенла-Новоа звільнився в 2011 році, оскільки туроператор був близьким до краху, залишивши його з боргом розміром більш ніж £1 млрд.

Його наступницею стала Харрієт Грін, якій було виплачено £4.7 млн ​​менш ніж за три роки плюс бонус до акцій на суму ще £5.6 млн. Вона передала третину цієї премії благодійним організаціям після смерті двох дітей від отруєння чадним газом у готелі, що належить «Thomas Cook » на острові Корфу. Але одночасно вона зажадала 80’000 фунтів стерлінгів на рік для покриття своїх готельних рахунків у п’ятизірковому готелі Brown’s у Лондоні, де вона жила під час своєї роботи.

 

Коментарі
Додати коментар