До новин

Екс-проректора НАУ підозрюють у розкраданні коштів вкладників Терра Банку

09 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
Екс-проректора НАУ підозрюють у розкраданні коштів вкладників Терра Банку

Столична прокуратура готується висунути підозру у привласненні шахрайським шляхом коштів вкладників Терра Банку фактичному власнику розореної фінансової установи, колишнього проректора Національного авіаційного університету (НАУ) Максиму Луцькому.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на розгляд в Голосіївському районному суді Києва клопотання слідчої групи київської міської прокуратури про арешт 4 вересня 2015 року колишнього голови спостережної ради ПАТ «Терра Банк» Сергія Клименка.

Останній рішенням суду був заарештований на 2 місяці з правом виходу під заставу на суму 15 млн гривень в межах їх кримінального провадження про розкрадання коштів Терра Банку. А члену спостережної ради банку Юлії Облєцовій прокуратурою м. Києва вручена підозра про вчинення кримінального злочину.

«Ініційоване тимчасовим адміністратором Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, розслідування діяльності топ-менеджменту ПАТ «Терра Банк» показало, що кошти банку виводилися з фінустанови на ряд фірм прямо або опосередковано належать фактичному власникові банку - Максиму Луцькому. Також встановлено, що дані кошти освоювалися під виглядом будівельних проектів, які велися структурами підозрюваних», - повідомило джерело у ФГВФО.

Також на даний момент у Києві проходять обшуки і нові затримання в рамках цієї справи. Відзначається, що дане розслідування є безпрецедентним в історії вітчизняної криміналістики - раніше жоден власник банку, навмисне доведеного до банкрутства, не був притягнутий до суду за це.

21 серпня 2015 року, наказом міністра освіти і науки Сергія Квіта Максим Луцький був звільнений з посади першого проректора НАУ.

«НАУ перетворився на об'єкт комерційної уваги з боку кількох осіб, причому думаю, що не буде секретом, що один з цих людей дуже відомий - це Максим Луцький, який займає посаду проректора», - заявив тоді міністр.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 22 серпня 2014 року ввів тимчасову адміністрацію в Терра Банк, наразі прийнято рішення про ліквідацію збанкрутілої фінустанови.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, заарештовано екс-голову спостережної ради неплатоспроможного Терра Банку.

Коментарі
Додати коментар