До новин

Ліквідатор ВТБ Банку відсудив 25,6 млн грн переплати з податку на прибуток

25 січня, 2022
Резонансні справи
Ліквідатор ВТБ Банку відсудив 25,6 млн грн переплати з податку на прибуток

Шостий апеляційний адмінсуд своєю постановою від 16.11.2021 відмовився задовольнити апеляційну скаргу Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків і залишив без змін рішення Окружного адмінсуду м. Києва від 07.07.2021 (у справі №826/3519/18), яким було задоволено позов ліквідатора ВТБ Банку та зобов'язано податківців подати Держказначейству висновок щодо необхідності повернення ВТБ Банку надміру сплачених грошових зобов`язань з податку на прибуток в сумі 25,6 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Фінбаланс.

Згідно з судовими матеріалами, ВТБ Банк неодноразово звертався до ДПС із заявами щодо повернення суми переплати з податку на прибуток у розмірі 25,6 млн грн.

При цьому, зокрема, в січні 2018 року податківці в листі до ВТБ Банку зазначили таке: "Законом України «Про державний бюджет України на 2018 рік» передбачено велику кількість соціально важливих програм, реалізація яких пов`язана з виконанням дохідної частини бюджету та напруженість планових завдань зі збору платежів до загального фонду державного бюджету, з огляду на що запропоновано ПАТ «ВТБ Банк» розглянути питання щодо можливості залишення наявної переплати з податку на прибуток підприємств, в рахунок погашення податкових зобов`язань з податку на прибуток за результатами майбутніх періодів".

Окружний адмінсуд м. Києва під час розгляду цього спору серед іншого зауважив: "Стосовно доводів відповідача про те, що позивачем пропущено строк 1095 днів від дня виникнення переплати із заявою щодо повернення таких коштів, суд зазначає, що заяви, про які зазначено вище, подано позивачем у межах визначеного Податкового кодексу України строку".

Шостий апеляційний адмінсуд погодився з цим висновком.

Коментарі
Додати коментар