До новин

Суд по справі "Краяну" знову не відбувся через неявку адвокатів

28 січня, 2022
Резонансні справи
Суд по справі "Краяну" знову не відбувся через неявку адвокатів

Вищий антикорупційний суд 26 січня вчергове відклав розгляд справи "Краяну" щодо ймовірних організаторів корупційної схеми через неявку двох захисників.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Центр публічних розслідувань.

ЦПР уточнює, що адвокат екснардепа Олександра Дубового Денис Бугай не прийшов до суду, надіслав підтвердження наявності позитивного тесту на коронавірус та клопотання з проханням відкласти розгляд справи.

Минулого засідання 20 грудня 2021 року він також наполягав на перерві й посилався на зайнятість, бо перебував у відрядженні.

У справі вчергове перерва й з тих підстав, що Олександр Каранда — адвокат обвинуваченого колишнього депутата Кілійської райради Анатолія Коломійця надав перевагу іншому судовому засіданню. За словами його клієнта, той досі не ознайомлений з матеріалами справи.

При визначенні дати розгляду Ігор Свінціцький — адвокат обвинуваченого чинного депутата Одеської облради Олега Бабенка, повідомив суд, що має відпустку з 15 по 28 лютого.

Після цього Свінціцький переконував суддів, що не зможе прийти на засідання в кілька інших запропонованих ними дат, а Дубовий та Бабенко в цей час усміхалися між собою. Підготовча стадія кримінального провадження гальмується майже рік через неявки адвокатів обвинувачених.

Минулого засідання Свінціцький не прийшов до ВАКСу, бо надав перевагу засіданню в іншій справі.

2 лютого розгляд справи "Краяну" щодо ймовірних організаторів багатомільйонної афери відновиться.

За версією слідства, Олександр Дубовий з Олегом Бабeнком домовились з одеським міським головою Геннадієм Трухановим та його заступником Павлом Вугeльманом, аби ввести депутатів в оману і на позачерговій сесії міськради ухвалити рішення про купівлю згаданого заводу.

Детективи НАБУ знайшли в столичному офісі Дубового під час обшуку понад 250 документів, що стосуються господарської діяльності «Краяну». За версією прокуратури, ці документи доводять, що підозрюваний екснардеп керував і штучним банкрутством кранобудівного підприємства, і перепродажем його активів, у тому числі адмінбудівлі. Їхні дії кваліфікували за ч.5 ст.191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч.3. ст. 209 КК України «Легалізація (відмивання) грошових коштів, здобутих злочинним шляхом».

Інше провадження у справі "Краяну" стосується "старих" фігурантів, а саме міського голови Одеси Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана і ще шістьох осіб та розглядається іншою колегією. Воно теж загальмувало з березня на підготовчій стадії, розгляд відновиться 14 лютого.

Нагадаємо, наразі завод "Краян" (колись важливий промисловий об'єкт для всієї країни), залишається занедбаним, територія за довгі роки перетворилася на справжнє звалище.

Коментарі
Додати коментар