До новин

У Британії подали до суду на відому аудиторську компанію за те, що вона «проморгала» банкрутство

07 лютого, 2022
Резонансні справи
У Британії подали до суду на відому аудиторську компанію за те, що вона «проморгала» банкрутство

У Британії державна Служба з питань банкрутства подала позов до британського Високого суду зі скаргою на KPMG – одну з найбільших аудиторських компаній.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Reuters.

Аудиторську компанію звинувачують у тому, що кілька років тому вона не розгледіла наближення банкрутства британської будівельної компанії Carillion. У позові від KPMG вимагають компенсації у розмірі 1,3 млрд фунтів ($1,8 млрд).

Carillion збанкрутувала у 2018 році, на той момент її борги досягли 7 млрд фунтів. KPMG була основним аудитором компанії майже 20 років.

На думку Служби банкрутства, будь-який компетентний аудитор помітив би проблеми зі звітністю компанії, а KPMG багаторазово порушувала свої обов'язки аудитора.

У позові вказано, що аудиторська компанія навмисно або за недбалістю пропустила різні порушення та неточності у звітності Carillion.

При цьому в KPMG звинувачення вважають необґрунтованими та заявляють, що вся відповідальність лежить на раді директорів та менеджменті будівельної компанії.

Після випадку з Carillion у Великій Британії почалися перевірки проти аудиторських компаній. У 2018 році антимонопольний регулятор розпочав розслідування ситуації на місцевому ринку аудиту, а в 2020 році він оголосив вимогу до «великої четвірки» консалтингових та аудиторських компаній, до якої окрім KPMG входять Delopitte, EY та PwC, виділити аудит в окремий бізнес.

Коментарі
Додати коментар