До новин

Анонс правових подій тижня

08 лютого, 2022
Події
Анонс правових подій тижня

Цього тижня Конституційний суд аналізуватиме постанову ВР «Про утворення та ліквідацію районів» та конституційність умов обігу земель сільськогосподарського призначення, в АПУ обговорять сурогатне материнство а НШС та ВША проведуть фахові освітні заходи.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Закон і бізнес.

8 лютого

Збереться на засідання Вища рада правосуддя. За його результатами двоє суддів можуть відбути у відрядження до Новозаводського районного суду м.Чернігова, а 2 інших — вийти у відставку. Крім того, одного суддю можуть звільнити за вчинення дисциплінарного проступку.

У Конституційному Суді має розпочатися розгляд конституційності умов обігу земель сільськогосподарського призначення. На відкритій частині пленарного засідання судді заслухають представників суб’єктів конституційних подань, які доводять, що під час прийняття відповідного закону були порушені як процедурні вимоги, так і низка статей Конституції.

Вища школа адвокатури проведе вебінар «Доказування у кримінальних провадженнях про сексуальне насильство». Під час заходу йтиметься про склад кримінального правопорушення за ст.153 Кримінального кодексу, міжнародні стандарти ефективності розслідування, джерела доказів тощо.

В Одесі розпочнеться пілотний тренінг «Вирішення виборчих спорів». Навчання, що триватиме 5 днів, розраховане на суддів адміністративних судів й організоване Національною школою суддів спільно з Міжнародною фундацією виборчих систем в Україні (IFES).

9 лютого

Вища школа адвокатури транслюватиме вебінар «Адвокат IT-бізнесу».  Йтиметься про корпоративну структуру ІТ-бізнесу в Україні та світі, урегулювання правовідносин з ІТ-спеціалістами — фізичними особами — підприємцями, ризики перекваліфікації відносин з ФОП у трудові та способи мінімізації, а також аналізуватиметься режим «Дія Сіті» та його переваги.

10 лютого

Засідатиме Вища рада правосуддя. Заплановано продовжити відрядження двох суддів до Личаківського районного суду м.Львова, а також відправити у відставку ще одного.

Конституційний Суд планує почати аналіз постанови Верховної Ради «Про утворення та ліквідацію районів». 49 народних депутатів стверджують, що під час її прийняття було порушено загальні засади адміністративно-територіального устрою, а сам акт мав прийматися у формі закону.

Засідатимуть комітети Асоціації правників України з медичного та фармацевтичного права та з міграційного права. Вони збираються обговорити актуальні питання сурогатного материнства. Зокрема, умови його застосування в Україні та закордоном, права та обов’язки сторін договору, правові ризики тощо.

Вища школа адвокатури запропонує вебінар «Трудовий договір vs цивільно-правова угода». Йтиметься про відмінність між трудовим та цивільно-правовим договором. Особливістю оподаткування, переваги і ризики для роботодавця і працівника, а також судову практику визнання ЦПД трудовими договорами.

11 лютого

Відбудеться презентація відділення Асоціації адвокатів штату Нью-Йорк в Україні. Під час заходу можна дізнатися про місце та роль NYSBA в США, зокрема, як вони захищають своїх членів від незаконного втручання в їх діяльність, чи залучаються до оцінки кандидатів у судді, а також який статус матиме відділення NYSBA в Україні.

У Вищій шолі адвокатури проведуть вебінар «Захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства». Спікер розповість про систему міжнародних та національних правових актів у цій сфері, новели національного законодавства та його «підводні камені».

Коментарі
Додати коментар