До новин

У справі Приватбанку наразі 5 підозрюваних, інших фігурантів ще встановлюють – НАБУ

11 лютого, 2022
Резонансні справи
У справі Приватбанку наразі 5 підозрюваних, інших фігурантів ще встановлюють – НАБУ

У справі за підозрою колишніх високопоставлених співробітників Приватбанку в розтраті коштів шляхом зловживання службовим становищем наразі є п'ятеро підозрюваних, інших співучасників досі встановлюють.

Про це сказав під час брифінгу повідомив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на в Укрінформ.

"Приватбанк – справа велика, складна. На сьогодні по цій справі 5 підозрюваних. По деяких з них отримано дозвіл на заочний розгляд, тому що вони перебувають за межами країни, по них дано рішення суду про заочний арешт", - сказав Ситник.

Він додав, що епізодів у справі дуже багато, тому що досліджується великий період часу і найімовірніше ухвалять рішення щодо скерування до суду тих епізодів, де є підозри, щоб "економити процесуальні строки".

Напрацювання для звернень до суду перебувають на завершальній стадії, основна справа залишається і далі будуть встановлювати інших співучасників злочину, наголосив Ситник.

Нагадаємо, у березні 2021 року Національне антикорупційне бюро оголосило підозру трьом колишнім посадовцям Приватбанку - ексголові правління Олександру Дубілету, його заступнику та керівнику міжбанківських операцій, їх підозрюють у розтраті 8 млрд грн. У червні того ж року кількість підозрюваних зросла до п'яти.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до Інтерполу із проханням щодо оголошення у розшук колишнього міноритарного акціонера Приватбанку Дубілета, який переховується за кордоном. 22 грудня у НАБУ поінформували, що Вищий антикорупційний суд заочно арештував колишнього голову правління Приватбанку.

Коментарі
Додати коментар