До новин

Богдан Львов прозвітував щодо підсумків роботи госпсудів

16 лютого, 2022
Події
Богдан Львов прозвітував щодо підсумків роботи госпсудів

Очільник КГС Богдан Львов заявив, що відповідальність за загальний стан правосуддя – "наше спільне завдання". ВС не є самостійним учасником цих відносин. Він відповідальний за роботу господарської юрисдикції в цілому. Тож має навчати, примушувати, але не має перешкоджати, заважати, або вносити дисонанс.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на «ЗіБ».

Як повідомляється, 11 лютого Касаційний господарський суд провів розширену нараду щодо підведення підсумків роботи господарських судів України. Оффлайн до заходу доєдналися судді КГС, голови апеляційних господарських судів, а голови місцевих судів приймали участь онлайн.

Очільник КГС Богдан Львов оголосив про намір проводити наради з головами апеляційних судів та секретарями палат КГС кожну четверту п’ятницю місяця: «Якщо будуть накопичуватися проблеми, причому не лише щодо судової практики, поки прошу доводити їх до нашого відома через голів апеляційних судів».

«Відповідальність за загальний стан правосуддя – це наше спільне завдання. Верховний Суд не є самостійним учасником цих відносин. Він відповідальний за роботу господарської юрисдикції в цілому. Тож має навчати, примушувати, але не має перешкоджати, заважати, або вносити дисонанс. Ми маємо давати такі рекомендації, що будуть одночасно і зрозумілі, і будуть можливими до виконання судам першої ланки для усунення недоліків правозастосування», - наголосив Львов.

Коментарі
Додати коментар