До новин

Мережа "Оптика 1st" закриває магазини

17 лютого, 2022
Банкрутство підприємств
Мережа "Оптика 1st" закриває магазини

Українська мережа оптик Оптика 1st, заснована Вадимом Щичком, повідомила, що деякі магазини будуть відокремлені, а діяльність інших призупинена.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на НВ.

За інформацією видання, на сторінці компанії в Facebook відзначається, що мережа «реформується».

«Кожен, хто зробив замовлення, отримає його поштою, або у діючих салонах мережі його міста. Просимо залишати свої контакти: ім'я, місто, номер оптики, дата замовлення в месенджері», — йдеться в повідомленні.

В коментарях покупці, які оплатили, але ще не отримали замовлення, скаржаться, що магазини мережі закриті і додзвонитися неможливо.

«Зробила замовлення три тижні тому. Оптику зачинено кілька днів, працівники на телефонні дзвінки не відповідають», — написала Оксана Щербаненко з Одеси.

Співзасновник компанії Retail.Pro Артем Ретін написав в Facebook, що в компанії, за інформацією з відкритих джерел, нібито триває конфлікт між власником бізнесу та групою інвесторів, які намагаються повернути свої гроші.

«На даний момент мережа значно зменшує кількість магазинів, а також відмовляється від вже підписаних договорів щодо нових магазинів», — додав він.

За його словами, Retail.Pro отримала більше 20 пропозицій щодо приміщень, де зараз знаходяться торгові точки мережі Оптика 1st.

На думку Ретіна, більшість магазинів мережі знаходилися в місцях з невеликою кількістю трафіку, а також в приміщеннях з високими сходами, що незручно для людей похилого віку.

Одним з інвесторів мережі був Укрінвест Клуб. Його керуючий партнер Дмитро Карпиловський розповів профільному інтернет-виданню Retailers, що Оптика 1st знаходиться в глибокій кризі і близька до банкрутства. На інші питання він не відповів.

Журналісти видання не змогли зв’язатися з власником мережі Вадимом Щичко. Його сторінка в Facebook закрита, а налаштування сторінки в Instagram забороняють запити на повідомлення від інших користувачів.

Орендодавець зі Львова на правах анонімності повідомив Retailers, що йому ФОП (магазини оформлювалися на ФОП інвесторів) заборгував з виплатою за оренду приміщення за січень, при цьому лише за комунальні послуги не заплатили до 40 000 грн.

Мережа оптик Оптика 1st налічувала близько 270 магазинів, які працювали за франчайзинговою моделлю. У 2021 році компанія відкрила два магазини у Польщі, планувала вихід на німецький ринок. Інвесторам пропонували інвестувати $40 тис. та обіцяли окупність за 2−2,5 роки.

В грудні минулого року Щичко повідомляв, що 15% співробітників відмовилися вакцинуватися від коронавірусу та звільнилися через таку вимогу.

За даними держреєстру, ТОВ Оптика 1 СТ належить Вадиму Щичко та Олексію Кляченкову (по 50%).

Коментарі
Додати коментар