До новин

На Волині хочуть визнати недійсним продаж збанкрутілого цукрового заводу

17 лютого, 2022
Банкрутство підприємств
На Волині хочуть визнати недійсним продаж збанкрутілого цукрового заводу

Влада Володимира хоче визнати продаж акцій цукрового заводу, а продали їх за мізерні 36 тисяч гривень, недійсним.

Про це мер міста Ігор Пальонка заявив на брифінгу, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на volyninfa.

Раніше дане товариство було державним підприємством, після чого було утворено ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», яке з 2012 року визнане банкрутом.

Ухвалами суду визначено кредиторів, серед яких через заборгованість підприємства по податках до місцевого бюджету, що сягає більше 3 мільйонів гривень, і Володимир-Волинська міська рада. Ухвалою передбачено ліквідатора, який мав би виконувати рішення суду, – розповів міський голова.

Згодом на території заводу було утворено 3 компанії: «Волинська біоенергетична компанія», ТОВ «Укрпродтранс» та ПП «ДАВІ БУД». Ці три підприємства безпосередньо стали власниками майна колишнього цукрового заводу. Щодо розмірів і обсягів майна, що перебували у користуванні цих підприємств, інформація відсутня.

У 2021 році ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» зареєструвало іще одне сільськогосподарське підприємство – ПАТ «Машинно-технологічна станція «Володимирагро». І саме акції останнього були продані, адже процедура банкрутства передбачає продаж усіх активів підприємства.

«Зробили це за мізерну суму- 36 800 гривень 70 копійок», – зауважив Ігор Пальонка. – Такі дії власників обурюють не лише жителів громади, а й мене особисто, адже ми сьогодні втрачаємо надходження, які мали б поступити до місцевого бюджету. Про ці фінансові операції уже поінформовані місцеві правоохоронні органи та направлено листи до структури стратегічних досліджень. Плануємо добитися визнання даних торгів недійсними».

Коментарі
Додати коментар