До новин

Держвиконавець-хабарник отримав лише умовний термін

23 вересня, 2015
Резонансні справи
Держвиконавець-хабарник отримав лише умовний термін

Підозрюваного в хабарництві державного виконавця суд визнав винним, проте, присудивши йому 5 років в’язниці з позбавленням права обіймати керівні посади на 1,5 року, суд замінив в'язницю випробувальним терміном.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на постанову апеляційного суду Херсонської області у справі № 466/3614/14-к.

Із матеріалів справи випливає, що факт хабарництва доведено, проте держвиконавець так і не зізнався у скоєному.

Суть кримінального провадження: у 2013 році до державної виконавчої служби звернувся місцевий житель, який за рішенням суду мав отримати від іншої особи 53 тисячі 553 гривні.

Але отримувачу сказали, що для стягнення на його користь вказаних коштів потрібні додаткові витрати, надалі процес отримання грошей затягувався.

В цілому заявник зустрічався з главою виконавчої служби Радехівського райуправління сім разів, дзвонив йому на робочий та мобільний телефон. У лютому 2014 року посадовець повідомив, що може взяти на себе функції «колектора», але за такі зусилля зажадав 10% від отриманих коштів, що відповідає сумі 5 тис. гривень. Клієнт звернувся з письмовою заявою до міліції про вимагання хабара.

Передача грошей відбувалася в одному з львівських кафе, де начальник виконавчої служби отримав половину суми. Друга частина, за домовленістю, очікувалася після виконання обіцянки. Після отримання коштів хабарника було затримано правоохоронцями.

На суді начальник районної виконавчої служби заперечував свою провину, проте розмова хабарника і свідка була записана на диктофон.

Підсудного визнали винним і присудили йому 5 років позбавлення волі та заборону обіймати керівні посади. Проте суд замінив такий вирок випробувальним терміном.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, головного держвиконавця райуправління юстиції Києва покарано за хабар.

Коментарі
Додати коментар