До новин

ФГВ відмовив Державній іпотечній установі в праві стати інвестором Дельта Банку, - ЗМІ

23 вересня, 2015
Санація
ФГВ відмовив Державній іпотечній установі в праві стати інвестором Дельта Банку, - ЗМІ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відмовив Державній іпотечній установі у праві стати інвестором неплатоспроможного Дельта Банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на FinClub.

За словами обізнаного джерела в банку, ФГВФО прийняв рішення не оголошувати ДІУ переможцем конкурсу, а значить, ДІУ не зможе купити перехідний банк, який міг бути створений на базі частини активів Дельта Банку.

Як зазначається, рішення Фондом було прийнято ще 17 вересня, але досі не було оголошено.

Таким чином, 2 жовтня, коли закінчується термін повноважень тимчасової адміністрації в Дельта Банку, повинна початися його ліквідація.

За інформацією FinClub, ДІУ попросило Фонд передати в перехідний банк невиплачені фізособам депозити на суму до 200 тис. грн (їх сума оцінюється в 5 млрд грн) і забезпечені зобов'язання перед юрособами на 16,565 млрд грн. У цю суму входить рефінансування НБУ (9,32 млрд грн), кредити Ощадбанку (3,26 млрд грн), ДІУ (3,49 млрд грн) та Укрексімбанку (0,48 млрд грн).

Крім того, за даними видання, перехідний банк планував отримати грошові кошти в розмірі 748 млн грн, права вимоги за кредитними договорами громадян і підприємств на 18,473 млрд грн, цінні папери на 2,881 млрд грн, нерухомість на 2,03 млрд грн і основні засоби на 316 млн грн. Після цього Дельта Банк з рештою зобов'язаннями і активами хотіли ліквідувати. Але цей сценарій не був підтриманий ФГВФО.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у першій декаді вересня директор-розпорядник Фонду гарантування Костянтин Ворушилін заявив, що ДІУ подала заявку на купівлю Дельта Банку для подальшого створення на його базі державної фінустанови, але це можливе лише за сприяння Уряду.

Коментарі
Додати коментар