До новин

Юніон стандард банк не бачить підстав для свого банкрутства

06 жовтня, 2015
Банкрутство фінустанов
Юніон стандард банк не бачить підстав для свого банкрутства

ПАТ «Юніон Стандард Банк» вважає необґрунтованим рішення Національного банку України про визнання фінустанови неплатоспроможною.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі фінустанови.

«Ми не вважаємо обґрунтованими претензії Національного банку України, які були покладені в основу його рішення про визнання Юніон стандард банку неплатоспроможним», - скаржаться в ЮСБ.

У банку стверджують, що тричі надавали регулятору вичерпну інформацію про своїх власників, але НБУ це чомусь не задовольнило. «З невідомих нам причин, НБУ не вважав надану нами інформацію про акціонерів банку повною, і своїм листом зажадав привести структуру власності у відповідність із законодавством. Не чекаючи встановлених законом строків, які відведені на усунення порушень, НБУ на підставі власного суб’єктивного розуміння прозорості структури власності відніс банк до категорії неплатоспроможних», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, Юніон стандард банк запевняє, що ніяких сумнівів у Нацбанку з приводу збереження коштів вкладників, клієнтів та інших кредиторів фінустанови бути не може. «Дана інформація, оприлюднена Національним банком, не відповідає дійсності, а вжиті регулятором дії у відношенні банку завдають істотної шкоди його діловій репутації, репутації менеджменту банку та його акціонерів», – йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, правління Національного банку України 2 жовтня визнало ПАТ «Юніон стандард банк» неплатоспроможним через непрозору структуру власності.

Коментарі
Додати коментар