До новин

ФГВ вирішив продовжити виплати вкладникам Дельта Банку

17 листопада, 2015
Банкрутство фінустанов
ФГВ вирішив продовжити виплати вкладникам Дельта Банку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжить термін виплат вкладникам Дельта Банку за загальним реєстром.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

«Виплати у період ліквідації «Дельта Банку» розпочались 8 жовтня і планувалось, що вони завершаться 18 листопада. Але у зв’язку з тим, що із 400 тис. вкладників за отриманням гарантованої суми ще не звернулись близько 300 тис. осіб, Фонд гарантування після технологічної перерви продовжить виплати за Загальним реєстром. Тобто, для отримання гарантованої суми потрібно буде лише звернутись до банків-агентів з паспортом та ідентифікаційним кодом. Надсилати листи до Фонду з індивідуальним зверненням поки непотрібно», - пояснив заступник директора-розпорядника Фонду гарантування Андрій Оленчик.

При цьому він зазначив, що для організації продовження процесу виплат за загальним реєстром необхідно близько двох тижнів.

«Відповідно до законодавства, банки-агенти повинні надати Фонду звіт про виплачені вкладникам кошти та повернути нам невиплачену суму. Потрібно провести актуалізацію реєстру на сьогоднішній день, укласти нові договори з банками-агентами. Плануємо, що близько двох тижнів вистачить, щоб забезпечити продовження виплат», - підкреслив А.Оленчик.

За його словами, якщо говорити про обсяги виплат, то на сьогодні вкладникам «Дельта Банку» вже виплачено 15,1 млрд грн або 94% гарантованої суми. Зокрема, протягом проведення виплат у період ліквідації (вони розпочались 8 жовтня) вкладники вже отримали 6,6 млрд грн із 7,6 млрд грн запланованих, а у період тимчасової адміністрації - 8,5 млрд грн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, син Гонтаревої вивів гроші з Дельта Банку напередодні банкрутства фінустанови.

Коментарі
Додати коментар